tromaktiko: Τί σχέση μπορεί να έχει το πόσιμο νερό και η εξάτμιση ενός αυτοκινήτου;

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Τί σχέση μπορεί να έχει το πόσιμο νερό και η εξάτμιση ενός αυτοκινήτου;



Το νέο αυτοκίνητο της Honda είναι τόσο “καθαρό” που η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία μας καλεί να πιούμε τις εκπομπές του στο ποτήρι...

Το μοντέλο Honda FCX Clarity είναι το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής που καταναλώνει συμπιεσμένο υδρογόνο αντί για αέριο. Μάλιστα, η Honda εμφιαλώνει τις εκπομπές της κυψέλης υδρογόνου σε ένα μπουκαλάκι πόσιμου νερού!

Θα προτιμούσαμε τη διανομή του νερού με έναν περιβαλλοντικά φιλικότερο τρόπο -αντί της πλαστικής φιάλης- ωστόσο δεν μπορούμε παρά να χαρακτηρίσουμε ως ευφάνταστο τον τρόπο που επιλέχθηκε για την προβολή των περιβαλλοντικών επιδόσεων του οχήματος.

Πίσω από την ιδέα βρίσκεται το γραφείο της Leo Burnett στη Μελβούρνη και το προϊόν έλαβε την πολύ απλή ονομασία.

“Το H2O αποτελεί μια απλή, αλλά χειροπιαστή επίδειξη της έξυπνης στρατηγικής της Honda. Πρόκειται για το είδος της στρατηγικής που συνεχίζει να επανακαθορίζει το μέλλον του κλάδου” δηλώνει η επικεφαλής δημιουργικού της Leo Burnett Melbourne, Σάρα ΜακΓκρέγκορ.

Το μοναδικό νερό διατίθεται αποκλειστικά στην Αυστραλία όπου εμφανίστηκε στην αλυσίδα κινηματογράφων “Palace Cinemas”.

Οι θεατές βρίσκουν ένα μπουκαλάκι H2O να τους περιμένει στις ποτηροθήκες.

Σε κάθε περίπτωση το νερό της Honda υπογραμμίζει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τη διαφορά ανάμεσα στις εκπομπές των μηχανών υδρογόνου και τις μηχανές εσωτερικής καύσης αφού η αλήθεια είναι ότι δεν πίνουμε ο,τιδήποτε βγαίνει από μια εξάτμιση αυτοκινήτου.

econews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!