tromaktiko: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ από δημιουργούς τραγουδιού της Disney: Μας απαγόρευσαν να χρησιμοποιήσουμε την λέξη «Θεός»

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ από δημιουργούς τραγουδιού της Disney: Μας απαγόρευσαν να χρησιμοποιήσουμε την λέξη «Θεός»




Οι Robert Lopez και Kristen Anderson - Lopez που έγραψαν την μουσική και τους στίχους του τραγουδιού ‘Let It Go’, από την ταινία κινουμένων σχεδίων Frozen...
(Ψυχρά κι Ανάποδα), που βραβεύτηκε με το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού, αποκάλυψαν ότι η λέξη «Θεός» απαγορεύεται να ακούγεται στις ταινίες της Disney…

Όπως αναφέρει η βρετανική Guardian, μιλώντας στον Terry Gross για στην εκπομπή ‘Fresh Air’ του National Public Radio (NPR), ο Robert Lopez και η Kristen Anderson - Lopez εξήγησαν ότι η Disney δεν είναι ένα «άγιο» περιβάλλον αλλά «ένα από τα λίγα πράγματα που πρέπει να τραβήξεις διαχωριστική γραμμή στη Disney είναι με τα θρησκευτικά πράγματα, την λέξη ‘Θεός’». Ο Lopez αναφέρει: «Μπορείς να το πεις στη Disney, αλλά δεν μπορείς να το βάλεις στην ταινία».

Η αποκάλυψη αυτή, λέει η Guardian, θα επιβεβαιώσει, πιθανόν, την οργή των «συντηρητικών» χριστιανικών σχολιαστών οι οποίοι ήδη είχαν επικρίνει την ταινία, ότι είχε μια φιλο-ομοφυλοφιλική προπαγάνδα. Τον Μάρτιο, ο πάστορας Kevin Swanson της Εκκλησίας της Μεταρρύθμισης, κατήγγειλε την ταινία ως «πολύ σατανική» και ότι η Disney είναι μία «από τις πιο φιλο – ομοφυλοφιλικές οργανώσεις της χώρας».

[Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ταινία, σύμφωνα με το “red sky warning.blogspot.gr”,  στον Kristoff «δανείζει» την φωνή του ο ομοφυλόφιλος ηθοποιός Jonathan Groff, ο οποίος χαρακτηρίστηκε “ο πρώτος gay πρίγκιπας της Disney”. Οπότε το επόμενο βήμα, ο πρώτος “animated gay ηρωας” σε ταινίες κινουμένων σχεδίων «για παιδιά», είναι πολύ κοντά].
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!