tromaktiko: Μάθετε γιατί κοστίζουν ακριβά τα αεροπορικά εισιτήρια!

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Μάθετε γιατί κοστίζουν ακριβά τα αεροπορικά εισιτήρια!



Έχετε αναλογιστεί ποτέ, πού καταλήγουν τα χρήματά σας όταν αγοράζετε ένα αεροπορικό εισιτήριο; Γνωρίζετε ότι ένα μεγάλο μέρος του...
κόστους οφείλεται σε φόρους και τέλη; Στο inFlight.gr αναλύσαμε τις επιμέρους χρεώσεις για 3 συνηθισμένα αεροπορικά ταξίδια, δείτε τις και θα καταλάβετε γιατί τα αεροπορικά εισιτήρια κοστίζουν τόσο ακριβά.

Περίπτωση 1η

Αθήνα - Θεσσαλονίκη με Aegean

Σε μια τυχαία πτήση εσωτερικού με αναχώρηση από Αθήνα, βλέπουμε ότι ναύλοι και επίναυλος καυσίμων αποτελούν μόλις το 36% της συνολικής τιμής των εισιτηρίων, ενώ το υπόλοιπο 64% είναι φόροι.
Περίπτωση 2η

Αθήνα - Λονδίνο (Heathrow) με Aegean

Σε ένα ταξίδι από Αθήνα προς Λονδίνο (Χίθροου) με επιστροφή, παρατηρούμε ότι ναύλοι και επίναυλος καυσίμων αποτελούν το 46% του συνολικού κόστους εισιτηρίου, ενώ το υπόλοιπο 54% είναι φόροι.

Σημειώνουμε ότι αν επιλέγαμε το φθηνότερο αεροδρόμιο Gatwick για αναχώρηση από Λονδίνο, θα πληρώναμε «τέλη εξυπηρέτησης επιβατών» μειωμένα κατά 23,75€.
Περίπτωση 3η

Αθήνα - Νέα Υόρκη (JFK) με Turkish Airlines

Σε ένα ταξίδι από Αθήνα προς Νέα Υόρκη με επιστροφή, παρατηρούμε ότι οι φόροι αποτελούν το 16% του συνολικού κόστους εισιτηρίου, το οποίο μεταφράζεται σε πρόσθετη επιβάρυνση κατά περίπου 100€.
inflight.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!