tromaktiko: Η «πλαστική της Σταχτοπούτας» γίνεται μόδα: Γυναίκες κόβουν τα δάχτυλα των ποδιών τους για να φορούν πέδιλα [photos]

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Η «πλαστική της Σταχτοπούτας» γίνεται μόδα: Γυναίκες κόβουν τα δάχτυλα των ποδιών τους για να φορούν πέδιλα [photos]



Η νέα μόδα στις επεμβάσεις αισθητικής ακούει στο όνομα «πλαστική της Σταχτοπούτας». Ολοένα και περισσότερες γυναίκες καταφεύγουν στο νυστέρι για να βελτιώσουν τα δάχτυλα των ποδιών τους και να φορέσουν την «παραμυθένια» γόβα...
Η μόδα της πλαστικής των δακτύλων των κάτω άκρων γεννήθηκε στην Αμερική και τελευταία εξαπλώνεται και στην Ευρώπη, με πρώτη χώρα τη Μεγάλη Βρετανία. Η «πλαστική της Σταχτοπούτας» περιλαμβάνει μια σειρά από αμφιλεγόμενες αισθητικές επεμβάσεις που αλλάζουν το σχήμα και το μέγεθος των δαχτύλων στα πόδια της γυναίκας προκειμένου να δείχνουν ωραιότερα.

Το νυστέρι «μπαίνει» στα κόκαλα και έτσι τα δάχτυλα μπορούν να κοντύνουν ή να επιμηκυνθούν. Μπορεί επίσης να αφαιρεθεί και το περιττό λίπος από τα μεγάλα δάχτυλα.

Πριν από την πλαστική επέμβαση:


Μετά το χειρουργείο:



Αυτή η νέα τάση που διαδίδεται ραγδαία, όπως εξηγεί ο ο δρ Τζέισον Χαργκρέιβ σύμβουλος ποδιατρικών επεμβάσεων στη Βρετανία, έχει τις ρίζες της στις γόβες στιλέτο. «Είναι το πιο λαμπερό και επιθυμητό αξεσουάρ που μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη όσες γυναίκες δεν μπορούν να τις φορέσουν», δηλώνει στην Daily Mail και εξηγεί ότι όλες οι ασθενείς που τον επισκέπτονται δηλώνουν ότι θέλουν να φορούν ανοιχτά παπούτσια, αλλά δεν το κάνουν γιατί μισούν τα δάχτυλα των ποδιών τους.


Οι ορθοπεδικοί χειρουργοί, πάντως, προειδοποιούν ότι οι κίνδυνοι για επιπλοκές στις επεμβάσεις στα δάχτυλα των ποδιών είναι ιδιαιτέρως αυξημένοι. Υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά γυναικών στις οποίες προκλήθηκαν μόνιμες βλάβες και δεν μπόρεσαν ποτέ ξανά να ξαναφορέσουν ψηλά παπούτσια.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!