tromaktiko: 9 περίεργα πράγματα που σας κάνουν χειρότερους οδηγούς

Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

9 περίεργα πράγματα που σας κάνουν χειρότερους οδηγούς



Μπορεί να έχετε περάσει τις εξετάσεις οδήγησης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να γίνετε επικίνδυνοι στο δρόμο...
Δεκάδες παράξενα σκηνικά μπορούν να επηρεάσουν την οδήγηση σας ή ακόμα και να προκαλέσουν ένα ατύχημα στο λεπτό, ενώ εσείς π.χ. ασχολείστε με το cd player. Τα παρακάτω πράγματα ίσως δεν περνούσαν ποτέ από το μυαλό σας, όταν συζητούσατε για την απόσπαση της προσοχής ενός οδηγού…

Αλλάζετε σταθμούς στο ραδιόφωνο… ενώ οδηγείτε!

Μήπως δυναμώνετε το τραγούδι της Beyonce, ενώ κρατάτε το τιμόνι στα χέρια; Δυστυχώς, η μουσική αποσπά την προσοχή σας! Ειδικά, όμως, όταν τραγουδάτε δυνατά, το μυαλό «εργάζεται» πάνω στους στίχους, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιδράσει σε μια αναπάντεχη κατάσταση.

Δουλεύετε ως δικηγόροι, νοσηλευτές ή τραπεζίτες

Έρευνα μιας ασφαλιστικής εταιρείας διαπίστωσε ότι το 44% των δικηγόρων είχε προκαλέσει τουλάχιστον ένα ατύχημα στο δρόμο. Στην πρώτη δεκάδα των «χειρότερων» οδηγών βρέθηκαν οι τραπεζίτες, οι νοσηλευτές και για κάποιο λόγο οι φροντιστές σκύλων! Στο άλλο άκρο, με τα λιγότερα ατυχήματα βρίσκονταν οι νοικοκυρές…

Ανοίγετε χειμωνιάτικα το παράθυρο του αυτοκινήτου

Όταν είστε άρρωστοι, δεν έχετε κοιμηθεί ή κρυώνετε… δεν μπορείτε να αντιδράσετε το ίδιο γρήγορα μπροστά στον κίνδυνο. Πρόσφατη μελέτη απέδειξε ότι όταν το παράθυρο του οδηγού είναι ανοιχτό, το κρύο αποσπά την προσοχή του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ελέγξει 100% το αυτοκίνητο.

Παρατηρείτε τις διαφημίσεις στο πλάι του δρόμου

Μια σέξι διαφημιστική πινακίδα αποσύρθηκε από τους δρόμους της Βρετανίας… γιατί προκαλούσε ατυχήματα κυρίως σε άντρες! Κάθε διαφήμιση είναι ικανή να επηρεάσει την προσοχή σας, αφού μπορεί ασυναίσθητα να σας κάνει να επιταχύνετε ή να επιβραδύνετε, ανάλογα με τα συναισθήματα που σας προκαλεί.

Είστε στο ζώδιο του Ζυγού, Υδροχόου, Κριού

Μπορεί η μελέτη για τα ατυχήματα στο δρόμο και τα ζώδια να ξεκίνησε για αστείο, αλλά τα συντριπτικά αποτελέσματα απέδειξαν ότι οι χειρότεροι οδηγοί είναι οι Ζυγοί, οι Υδροχόοι και οι Κριοί. Οι Ιχθείς, βέβαια, παίρνουν τα περισσότερα πρόστιμα. Αντίθετα, οι Δίδυμοι φαίνεται να είναι οι οδηγοί με τα λιγότερα ατυχήματα.

Οδηγείτε σε ευθεία για πολλές συνεχόμενες ώρες

Όταν οδηγείτε σε ευθεία για πολλές ώρες ή γνωρίζετε κάθε στροφή της διαδρομής, τότε θα αφεθείτε και θα κάνετε το λάθος! Ο εγκέφαλος σταματά να δεν προσπαθεί τόσο σκληρά, νομίζοντας ότι η διαδρομή είναι εύκολη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιδράσει γρήγορα, όταν π.χ. ένα παιδί πεταχτεί στο δρόμο.

Βλέπετε υπερβολικές πινακίδες και σήμανση στο δρόμο

Οι πινακίδες κυκλοφορίας δημιουργούν μια ψευδαίσθηση ασφάλειας, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να δείχνουν λιγότερη προσοχή σε ό, τι πραγματικά συμβαίνει στο δρόμο. Όμως, όταν υπάρχουν λιγότερες πινακίδες, συγκεντρώνονται καλύτερα στο δρόμο. Άλλωστε, αρκετές πόλεις εξετάζουν την άρση των πινακίδων…

Οδηγείτε με τα παιδιά στο πίσω μέρος

Ακόμα και εάν κάνετε μια 15λεπτη βόλτα με το αμάξι, τα 3 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα της οδήγησης θα τα αφιερώσετε στα παιδιά σας. Έρευνα έδειξε ότι πολλοί ρυθμίζουν τους καθρέφτες, ώστε να βλέπουν τα παιδιά τους και όχι τα πίσω αυτοκίνητα, ενώ άλλοι απλά προσπαθούν να τα απασχολήσουν, ώστε να μην φωνάζουν ή κλαίνε.

Αφήνετε το μυαλό σας να «ταξιδεύει» μακριά

Ακόμα και εάν οδηγείτε σε έναν άδειο δρόμο, χωρίς πινακίδες ή ανοιχτό ραδιόφωνο, μπορείτε να προκαλέσετε ατύχημα… λόγω της αφηρημάδας σας! Από τους 65.000 οδηγούς που ρωτήθηκαν, οι περισσότεροι δήλωσαν ότι τράκαραν επειδή σκέφτονταν την πρώην σύντροφό τους ή τα προβλήματα στη δουλειά.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!