tromaktiko: Μεγάλη μεταγραφή για τον δημιουργό του Google Glass...

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Μεγάλη μεταγραφή για τον δημιουργό του Google Glass...



Ο Μπαμπάκ Παρβίζ, στέλεχος της Google που ηγήθηκε της ανάπτυξης του διάσημου Glass, προσελήφθη από την...
Amazon.

 Ο Παρβίζ έκανε τη σχετική ανακοίνωση από τον λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο Google + , επιβεβαιώνοντάς την στη συνέχεια μέσω email του σε ιστοσελίδες του ειδικού Τύπου.

Όπως ανέφερε στο CNET, αποχώρησε από τη Google την Παρασκευή και έχει αρχίσει ήδη να εργάζεται για την Amazon.

«Ο κύριος λόγος για αυτή την κίνηση είναι το ότι με συναρπάζει το τι μπορούμε να καταφέρουμε στην Amazon» δήλωσε σχετικά.

Επίσης, σύμφωνα με το CNET, η πρόσληψη επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο της Amazon Web Services.

O ιρανικής καταγωγής Παρβίζ, ο οποίος είχε αναλάβει καθήκοντα στην Google το 2010, είχε σημαντικό ρόλο σε κάποια από τα πλέον φιλόδοξα προγράμματα της εταιρείας, καθώς ήταν μέχρι πρόσφατα επικεφαλής της ομάδας πίσω από το Google Glass, καθώς και της προσπάθειας για την ανάπτυξη ενός «έξυπνου» φακού επαφής για διαβητικούς.

Μέχρι τώρα, όπως επισημαίνεται σε σχετικά δημοσιεύματα του Mashable και του Forbes, ο ίδιος δεν έχει δώσει πληροφορίες σχετικά με το ποιο ακριβώς θα είναι το αντικείμενο ενασχόλησής του στην εταιρεία.

Εκτιμάται ωστόσο ότι η πρόσληψή του αποτελεί ένδειξη του ολοένα αυξανόμενου ενδιαφέροντος της Amazon για την ανάπτυξη του δικού της hardware, αλλά και νέων, διαφορετικών προγραμμάτων έρευνας και ανάπτυξης.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!