tromaktiko: ΑΥΤΟ είναι το πιο ιδιαίτερο ψωμί της Αττικής που το τιμούν καθημερινά εκατοντάδες Αθηναίοι! [photos]

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΑΥΤΟ είναι το πιο ιδιαίτερο ψωμί της Αττικής που το τιμούν καθημερινά εκατοντάδες Αθηναίοι! [photos]



To "στριφτό", ένα ιδιαίτερο ψωμί, με μια ιδιαίτερη χωριάτικη συνταγή από τα μέσα του περασμένου αιώνα, τιμούν όλοι οι Αθηναίοι, λέγοντας χαρακτηριστικά...

"Πάμε να αγοράσουμε το ψωμί του Μενιδίου"!

Η ιστορία του φούρνου που το παρασκευάζει καθημερινά, ξεκίνησε το 1980, όταν ο κυρ Κώστας αποφάσισε να γκρεμίσει το πατρικό του σπίτι επί της οδού Φιλαδελφείας στο Μενίδι, για να φτιάξει τον δικό του φούρνο.

Έως εκείνη την εποχή, είχε μάθει την τέχνη του φούρναρη, κοντά σε συγγενείς του με καταγωγή από τα Γιάννενα, που φημίζονται ως οι καλύτεροι "μάστορες" της Ελλάδας στο ψωμί!

Η "ιδιαίτερη" συνταγή του κυρ Κώστα στο ψωμί, άρχισε να διαδίδεται πολύ γρήγορα σε όλη την Αττική, με αποτέλεσμα σε λιγότερο από έναν χρόνο, Αθηναίοι από κάθε γωνιά της Αττικής να πηγαίνουν στον φούρνο (δείτε ΕΔΩ) για να προμηθευτούν το "Ψωμί του Μενιδίου" και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα για να έχουν για όλη την εβδομάδα. Βλέπετε, την δεκαετία του 80' η μετακίνηση από την μια άκρη της Αττικής στην άλλη, δεν ήταν όσο εύκολη είναι τώρα.


Το "στριφτό", είναι ένα χωριάτικο ψωμί, με ιδιαίτερη τραγανή κρούστα και μοναδική γεύση, χάρη των υλικών και του τρόπου παρασκευής του. Στο ψωμί του φούρνου "Constantin" (η ονομασία προέρχεται από το όνομα του κυρ Κώστα, που "έφυγε" το 1991 ξαφνικά σε ηλικία μόλις 56 ετών), δεν χρησιμοποιούνται πρόσθετα και βελτιωτικά, για να θυμίζει το ψωμί του χωριού. Μυρωδάτο, τραγανό, ιδιαίτερο με γνήσια γεύση!


Η εγγονή του κυρ Κώστα που ανέλαβε πριν λίγο καιρό να ανακαινίσει τον φούρνο, έφτιαξε έναν χώρο πραγματικό στολίδι για την περιοχή, προσθέτοντας στον φούρνο γλυκά δικής του παραγωγής, καφέ 100% Arabica που έχει κερδίσει τους λάτρεις του γνήσιου εσπρέσο και σφολιατοειδή που μαγεύουν τους γευσιγνώστες.


Εκτός από το "στριφτό", αν περάσετε από τον φούρνο Constantin ζητήστε και το προζυμένιο που θα σας κάνει να το τρώτε μέχρι να τελειώσει. Ιδιαίτερο στην γεύση, αφράτο εσωτερικά, με μοναδική τραγανή κρούστα εξωτερικά.


Η εγγονή του κυρ Κώστα, αποφάσισε να διαμορφώσει τις τιμές σε πολύ χαμηλά επίπεδα, για να μπορεί ο κόσμος να αγοράζει ποιοτικά προϊόντα και να "χορταίνει" με λίγα χρήματα...


Από τα σφολιατοειδή, ζητήστε να δοκιμάσετε την πίτσα ΓΙΓΑΣ με αφράτο χωριάτικο ζυμάρι και τα καλύτερα υλικά μόνο με 2 ευρώ, ενώ αν έχει μείνει κιμαδόπιτα μην διστάσετε να πάρετε 2-3! Θα εκπλαγούν οι φίλοι σας όταν την δοκιμάσουν, αφού η γέμιση έχει μια πραγματικά μοναδική συνταγή την οποία τελειοποίησε η εγγονή του κυρ Κώστα.


Τα γλυκά στον φούρνο Constantin, είναι γευστικά, χωρίς να λιγώνουν! Η ιδέα της εγγονής του κυρ Κώστα, ήταν να δημιουργήσει γλυκά με ανάλαφρη γεύση και χωρίς να "μπουχτίζεις" όταν τα απολαμβάνεις. Βέβαια, σημαντικό ρόλο παίζουν και τα υλικά, που είναι όλα Α' ποιότητας και καθόλου υποκατάστατα.


Πριν δυο μήνες περίπου, η εκπομπή του ΣΚΑΪ "Magazino" με τον Γιώργο Αυτιά, θέλησε να συνομιλήσει με την ιδιοκτήτρια του φούρνου Constantin. Εκστασιασμένος ο δημοσιογράφος από το πόσο δημοφιλής είναι ο φούρνος, με αποτέλεσμα να ακουστεί μέχρι και στο κανάλι του Φαλήρου, είχε μια μοναδική συζήτηση που αξίζει να δείτε πιο κάτω.


Play Button
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!