tromaktiko: Χειμερινές αποδράσεις: Ηρθε η ώρα!

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Χειμερινές αποδράσεις: Ηρθε η ώρα!



Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά και μας ανάγκασε οριστικά πλέον να απαλλαγούμε από την όποια ανέμελη διάθεση είχε απομείνει από το καλοκαίρι και από το φθινόπωρο με τα πιο λεπτά μπλουζάκια. Ή μήπως όχι; Μπορεί ο καιρός να άλλαξε, μπορεί να κατέβηκαν τα μάλλινα και τα χοντρά μπουφάν από τα πατάρια, όμως η διάθεση και η ψυχολογία παραμένει στα ύψη για χειμερινές αποδράσεις! Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, δεν θέλει και πολύ για να ξεσηκωθεί ο Έλληνας. Ειδικά όταν μπορείς να βρεις πλέον ιδιαίτερα οικονομικά πακέτα γίνεται ακόμα πιο εύκολο το ταξίδι σου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το Μπάνσκο φυσικά! Το απόλυτο χειμερινό ταξίδι των τελευταίων ετών το οποίο τείνει να γίνει θεσμός για κάθε Έλληνα ο οποίος ψάχνει έναν κοντινό προορισμό για να ξεφύγει από την καθημερινότητα.

Το Μπάνσκο λοιπόν τα τελευταία χρόνια αποτελεί το πρώτο όνομα που έρχεται στο μυαλό κάποιου ο οποίος ψάχνει τον ιδανικότερο προορισμό για να αποδράσει ένα τριήμερο. Αυτό σίγουρα μόνο τυχαίο δεν μπορείς να το πεις. Πρώτος και βασικότερος λόγος είναι ο απίστευτος συνδυασμός τιμής και υπηρεσιών μιας και είναι αντιστρόφως ανάλογα! Πολύ χαμηλές τιμές, υψηλές υπηρεσίες. Το οικονομικό κομμάτι είναι ένας τεράστιος παράγοντας αλλά όταν υπάρχουν πακέτα που περιλαμβάνουν, μεταφορά, διαμονή σε ξενοδοχεία πολυτελείας, απεριόριστη χρήση σπα σε εξαιρετικές εγκαταστάσεις τότε αυτά από μόνα τους αποτελούν έναν εξαιρετικό λόγο για να το επισκεφτείς.

Το χιονοδρομικό κέντρο που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στο Μπάνσκο το οποίο είναι και το καλύτερο των Βαλκανίων, αποτέλεσε και τον βασικότερο λόγο την ανάπτυξής της περιοχής. Διαθέτει μερικές από τις καλύτερες εγκαταστάσεις που μπορείς να συναντήσεις σε χιονοδρομικό γι’ αυτό άλλωστε και γίνεται ...λαϊκό προσκύνημα κάθε χρόνο από τις γειτονικές χώρες. Σημαντικός λόγος ότι διαθέτει πίστες για όλα τα γούστα καλύπτοντας τις ανάγκες από τον αρχάριο μέχρι τον επαγγελματία.

Μπορεί όλα να ξεκίνησαν από το χιονοδρομικό, όμως για αυτό που φημίζεται πλέον η περιοχή, είναι η άκρως δελεαστική νυχτερινή ζωή του. Δεν άργησαν να αναπτυχθούν νυχτερινά κέντρα διασκέδασης σε κάθε γωνιά της περιοχής με αποτέλεσμα όλη η περιοχή να θυμίζει μια τεράστια γιορτή! Φωνές, γέλια, τραγούδια, διασκέδαση και πολύ ποτό σε κάθε σημέιο της περιοχής σίγουρα δεν επιτρέπουν στον επισκέπτη της να μείνει παραπονεμένος ούτε λεπτό!

Φυσικά οι διακοπές δεν είναι διακοπές άμα δεν περιλαμβάνεται και το ανάλογο κομμάτι της χαλάρωσης, κάτι που το γνωρίζουν πολύ καλά στο Μπάνσκο, μιας και κάθε κατάλυμα παρέχει εξαιρετικές εγκαταστάσεις που προσφέρουν σπα, χαλάρωση, μασάζ, γυμναστήριο και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς προκειμένου να καλύψουν και τον πιο απαιτητικό πελάτη!

Όσο για το φαγητό; Η πόλη κυριολεκτικά κατακλύζεται από ταβέρνες και εστιατόρια ( Mehana στην τοπική γλώσσα) οι οποίες βασίζονται κυρίως στο κρέας. Πολλές οι ομοιότητες με τις ελληνικές γεύσεις οπότε θα μείνετε άκρως ικανοποιημένοι!
Όλα αυτά αποτελούν το καθένα ξεχωριστά αλλά και όλα μαζί τους λόγους για τους οποίους το Μπάνσκο αποτελεί τον πιο ‘’καυτό’’ προορισμό αυτή τη στιγμή με την ζήτηση του να αυξάνεται συνεχώς! Εσύ θα το χάσεις;
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!