tromaktiko: Καούρα: 4 βήματα για να απαλλαγείτε άμεσα

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Καούρα: 4 βήματα για να απαλλαγείτε άμεσα



Η αίσθηση της καούρας (γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση) μετά από ένα γεύμα και η...
συνεπακόλουθη στομαχική διαταραχή που τη συνοδεύει, μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα ενοχλητική.

Υπάρχουν όμως μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας, κάθε φορά που αισθάνεστε καούρα και τα οποία θα σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε το συντομότερο δυνατό από τα συμπτώματα και τη δυσφορία.

Μασήστε μια τσίχλα

Δεν καταπολεμάει μόνο τη δυσοσμία του στόματος μετά από ένα γεύμα, αλλά μειώνει και την καούρα. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Dental Research, τα άτομα με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση παρατήρησαν μείωση στα συμπτώματα, όταν μάσησαν μία τσίχλα χωρίς ζάχαρη για 30 λεπτά μετά από ένα γεύμα.

Μαγειρική σόδα

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καταπολεμήσετε την καούρα είναι λίγο διττανθρακικό νάτριο (μαγειρική σόδα). Επειδή από χημικής άποψης πρόκειται για μία βάση, η μαγειρική σόδα θα σας βοηθήσει να εξουδετερώσετε τα οξέα του στομάχου. Η δρ Wolf από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, προτείνει να αναμίξετε μισό κουταλάκι μαγειρικής σόδας σε ένα ποτήρι νερό και να το πιείτε.

Γλυκόριζα

Αν και δεν υπάρχουν πολλές έρευνες που να το επιβεβαιώνουν, η γλυκόριζα έχει διαπιστωθεί ότι βοηθάει στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της καούρας. Η βασική αιτία είναι η ίδια με εκείνη της μαγειρικής σόδας. Επειδή τα υγρά του στομάχου είναι όξινα, κάθε αντιόξινη ουσία θα σας βοηθήσει να τα εξουδετερώσετε. Αλλά πρέπει να προσέχετε, καθώς η υπερβολική κατανάλωση γλυκόριζας μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της πίεσης του αίματος. Συνιστάται να μασάτε μια γλυκόριζα πριν από το γεύμα, εφόσον γνωρίζετε ότι είστε επιρρεπείς στην καούρα.

Αλόη

Όπως ακριβώς φροντίζει τα εγκαύματα, ο χυμός της αλόης μπορεί να κάνει το ίδιο και με την καούρα, επειδή έχει την ιδιότητα να μειώνει τη φλεγμονή στον οισοφάγο και το στομάχι. Συνιστάται να πίνετε μισό ποτήρι χυμού αλόης πριν από το γεύμα σας, αλλά μην το παρακάνετε, καθώς είναι γνωστό ότι η υπερβολική κατανάλωση λειτουργεί σαν καθαρτικό.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!