tromaktiko: Τζεμπ Μπους: Κάνει τη δίαιτα των Σπηλαίων ενόψει προεδρικών εκλογών

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Τζεμπ Μπους: Κάνει τη δίαιτα των Σπηλαίων ενόψει προεδρικών εκλογών



Συλφίδα θέλει να γίνει για χάρη της προεδρίας ο Ρεπουμπλικάνος τέως γερουσιαστής... της Φλόριντα, Τζεμπ Μπους ακολουθώντας κατά γράμμα την παλαιολιθική δίαιτα (paleo diet).

Ο Μπους, βαδίζοντας στα χνάρια της Κιμ Καρντάσιαν και της Ούμα Θέρμαν, θέλει να χάσει τα περιττά κιλά και να φανεί στους Αμερικανούς ως ο ιδανικός πρόεδρος για το 2016. Την ίδια ώρα η πολιτική του αντίπαλος Χίλαρι Κλίντον, εμπλέκεται σε σκάνδαλο εξαγοράς καναδικής εταιρείας εξόρυξης ουρανίου από ρωσικό όμιλο, όπως αποκαλύπτουν οι "New York Times".

O Tζεμπ Μπους πρέπει να βγάλει από το πιάτο του υδατάνθρακες , αμυλούχα λαχανικά, αλάτι, γαλακτοκομικά, αλκοόλ, γλυκά, αναψυκτικά, συσκευασμένους χυμούς, λιπαρά και επεξεργασμένα κρέατα, σάλτσες και δημητριακά.

Αυτά τα οποία επιτρέπονται στη διατροφή του είναι τα τρόφιμα που ανήκουν στο... μενού των ανθρώπων της παλαιολιθικής εποχής, όπως φρέσκα φρούτα, λαχανικά, αυγά, κρέας, θαλασσινά αλλά και ανάλατες ελιές , ανάλατους ξηρούς καρπούς. Ήδη, ο Μπους έχει βελτιώσει την εμφάνισή του χάνοντας εννέα κιλά, αναφέρει ο αμερικάνικος Τύπος.

Κι ενώ ο Τζεμπ Μπους ακολουθεί το παλαιολιθικό διατροφικό πρόγραμμα, η πολιτική του αντίπαλος βρίσκεται στη δίνη ενός νέου σκανδάλου.

To όνομα της οικογένειας Κλίντον και του ομώνυμου ιδρύματος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση εξαγοράς της καναδικής εταιρείας εξόρυξης ουρανίου "Uranium One" από τον ρωσικό όμιλο "Rosatom", όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας "New York Times".

Η διεύθυνση της καναδικής εταιρείας έδινε χρήματα στο ίδρυμα Κλίντον, για να προχωρεί η διαδικασία εξαγοράς από τη ρωσική πλευρά που έπρεπε να λάβει έγκριση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπως και έγινε όταν η Χίλαρι ήταν υπουργός.

Η υπόθεση έρχεται την ώρα που η σύζυγος του τέως προέδρου των ΗΠΑ έχει πέσει με τα μούτρα στην προεκλογική μάχη διεκδικώντας το χρίσμα των Δημοκρατικών εν όψει των προεδρικών εκλογών το 2016.

Η εξαγορά, όπως αναφέρει η εφημερίδα, έδινε στη ρωσική εταιρεία τον έλεγχο του ενός πέμπτου της αμερικανικής δυνατότητας παραγωγής ουρανίου. Τα ρωσικά ΜΜΕ, επισημαίνουν οι "New York Times", θριαμβολογούσαν για τη συμφωνία κατακτώντας με τον τρόπο αυτό την παγκόσμια αγορά ουρανίου.

Η αμερικανική εφημερίδα υποστηρίζει, ωστόσο ότι, την περίοδο 2009 έως 2013, όταν οι Ρώσοι σταδιακά αναλάμβαναν τον έλεγχο της καναδικής "Uranium One", είχαν γίνει διαδοχικές δωρεές στο ίδρυμα Κλίντον, συνολικού ύψους 2,35 εκατ. δολαρίων."Όμως, προκύπτει τεράστιο ηθικό θέμα", υποστηρίζει η εφημερίδα, σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι η Χίλαρι ως υπουργός Εξωτερικών ευνοούσε τους δωρητές του ιδρύματος.

Σύμφωνα με το επίμαχο άρθρο, η υπόθεση αυτή δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για το ρόλο που διαδραμάτισε η οικογένεια Κλίντον, καθώς ένα σημαντικό ποσό από τις δωρεές δεν ανακοινώθηκε δημόσια.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!