tromaktiko: Βρείτε ποια εφαρμογή είναι υπεύθυνη για τη "διαρροή ενέργειας" από τη συσκευή σας

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Βρείτε ποια εφαρμογή είναι υπεύθυνη για τη "διαρροή ενέργειας" από τη συσκευή σας



Πολλές φορές θα έχετε παρατηρήσεις πως η ενέργεια του κινητού σας ελαττώνεται, χωρίς...
συγκεκριμένο λόγο. Μέσα από το λειτουργικό σύστημα της συσκευής iPhone, υπάρχει ένας ιδιαίτερα εύκολος τρόπος, για να εντοπίσουμε ποιες είναι οι υπαίτιες εφαρμογές, οι οποίες "διαρρέουν" της ενέργεια της συσκευής μας. Τελικά τι συμβαίνει μήπως έχουμε ελαττωματική μπαταρία ή κάποια από τις εφαρμογές είναι αρκετά ενεργοβόρα;

Ας δούμε πως μπορούμε να το μάθουμε, σύμφωνα με το ired:

Ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Χρήση και στη συνέχεια ανοίξτε τη σελίδα χρήση μπαταρίας. Θα παρατηρήσετε μία λίστα με όλες τις εφαρμογές, οι οποίες αντλούν ενέργεια από τη την μπαταρία σας. Στην κορυφή της λίστας είναι πιθανόν να εντοπίσετε εφαρμογές όπως Safari ή Mail, αλλά και άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά.

Αναζητήστε ποιες εφαρμογές απορροφούν ασυνήθιστα μεγάλο ποσοστό της μπαταρίας. Εάν βρείτε τέτοιου είδους εφαρμογές, φρόνιμο θα ήταν να εξετάσετε το ενδεχόμενο απομάκρυνσης ή αντικατάστασης των συγκεκριμένων εφαρμογών. Ενδεχομένως να συναντήσετε και εφαρμογές οι οποίες "δραστηριοποιούνται στο υπόβαθρο" εκμεταλλευόμενες το νέο χαρακτηριστικό, "Ανανέωση εφαρμογών στο υπόβαθρο".
Η ανανέωση αυτή επιτρέπει σε ορισμένες εφαρμογές στο λειτουργικό iOS, να ενημερώνονται ακόμη κι όταν δεν χρησιμοποιούνται. Για παράδειγμα η εφαρμογή Facebook, μπορεί να δεχθεί ενημερώσεις των αναρτήσεων, η μία εφαρμογή ειδήσεων όπως η εφαρμογής του CNN, να ανανεώνεται με τις τελευταίες ειδήσεις.

Επίσης το Twitter, να υποδεχθεί τα τελευταία tweets ή η εφαρμογή των μετοχών να ελέγξει αυτόματα για τις τελευταίες αποτιμήσεις, όλα αυτά όπως προείπαμε χωρίς το απαραίτητο άνοιγμα των εφαρμογών. Πολλές εφαρμογές επιθυμούν να ανανεώνονται στο υπόβαθρο, ίσως για κάποιες από αυτές να πρέπει να αφαιρέσετε το δικαίωμα της ανανέωσης.

Κατά τη λειτουργία ανανέωσης εφαρμογών στο υπόβαθρο, η Apple επιτρέπει να χρησιμοποιείται η μικρότερη δυνατή ενέργεια, αλλά όταν ανανεώνονται αρκετές εφαρμογές μαζί, τότε καταναλώνουν ασυνήθιστα μεγάλη ενέργεια. Εάν επιθυμείτε να δείτε ποιες εφαρμογές ανανεώνονται στο υπόβαθρο, επιστρέψτε στο μενού Ρυθμίσεις στην συνέχεια επιλέξτε Γενικά και Ανανέωση εφαρμογών στο υπόβαθρο. Μία τεράστια λίστα εφαρμογών θα παρατηρήσετε στη συγκεκριμένη τοποθεσία, οι περισσότερες αυτών ενεργοποιημένες.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!