tromaktiko: Ξεθωριάζει η μόδα των selfies;

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Ξεθωριάζει η μόδα των selfies;



Σύμφωνα με νέα μελέτη του αμερικανικού κολοσσού eBay, στην οποία έλαβαν μέρος...
1.000 άτομα από όλον τον κόσμο, η πλειονότητα χαρακτηρίζει τις selfies «ενοχλητικές».

Στο πλαίσιο της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε σε Αφρική, Ασία, Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική οι εθελοντές ηλικίας 18-60 ετών κλήθηκαν να δηλώσουν τις τεχνολογικές τους συνήθειες. Από αυτούς το 69% ήταν άνδρες και το 31% γυναίκες.

Βάσει των αποτελεσμάτων, οι Ευρωπαίοι τείνουν να αναρτούν συχνά φωτογραφικό υλικό με τα κατοικίδια και τα παιδιά τους, με το 38% των συμμετεχόντων να χαρακτηρίζει τις κινήσεις αυτές «ενοχλητικές».

Από τις απαντήσεις τους, οι Βορειοαμερικανοί φάνηκε ότι «μισούν» όσους τραβάνε selfies μπροστά από καθρέφτες, σε ποσοστό μάλιστα που αγγίζει το 69%.

Οι Ασιάτες εμφανίζονται ιδιαίτερα ανεκτικοί ως προς τα στιγμιαία φωτογραφικά πορτρέτα των χρηστών των κοινωνικών μέσων δικτύωσης. Ωστόσο, το 86% αυτών δήλωσε ότι τα άτομα που κοιτάζουν διαρκώς το κινητό τους, ενώ βρίσκονται στο εστιατόριο τους «σπάνε τα νεύρα».

Αφρικανοί και Ευρωπαίοι εμφανίζονται εξίσου αγανακτισμένοι με όσους ποστάρουν διαρκώς φωτογραφίες φαγητών στα social media.

Το μεγαλύτερο «ψηφιακό» μίσος πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία των ειδικών, συγκεντρώνουν οι selfies που έχουν ληφθεί μπροστά σε καθρέφτη, ενώ αμέσως μετά στην κατάταξη βρίσκονται οι selfies με τα σουφρωμένα χείλη, γνωστές και ως duckface, όπως αναφέρει το spinningsm.gr.

Ο συγκεκριμένος τύπος selfie είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα σε διάσημες τηλεπερσόνες, όπως π.χ. οι αδελφές Καρντάσιαν. Στην τρίτη θέση του… μίσους έρχονται οι λήψεις στο γυμναστήριο, ενώ αμέσως μετά βρίσκονται οι ομαδικές.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!