tromaktiko: Το νέο «όπλο» των χρηστών του Twitter κατά των trolls

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Το νέο «όπλο» των χρηστών του Twitter κατά των trolls



Μπορείτε πια να μοιράζεστε τη «μαύρη λίστα» των ενοχλητικών χρηστών που έχετε αποκλείσει με οποιονδήποτε άλλον θέλετε να προστατεύσετε...

Στο περιθώριο των σαρωτικών αλλαγών που συμβαίνουν στη διοίκηση του Twitter, ένα νέο «όπλο» της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης στη μάχη κατά της ψηφιακής παρενόχλησης έκανε εδώ και λίγες μέρες την εμφάνισή του. Οι χρήστες του Twitter θα μπορούν πια να μοιραστούν ματαξύ τους τις λίστες αποκλεισμένων χρηστών που δημιουργούν.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του, η νέα δυνατότητα κάνει τον αποκλεισμό πολλαπλών λογαριασμών μια «εύκολη, γρήγορη και καθοδηγούμενη από την κοινότητα διαδικασία».

Πρόκειται για μια «αναβάθμιση» της λίστας των αποκλεισμένων λογαριασμών που έγινε διαθέσιμη στους χρήστες τον περασμένο Δεκέμβριο. Έκτοτε οι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης μπορούσαν να δουν εύκολα όλους τους λογαριασμούς που έχουν μπλοκάρει σε μια λίστα.

Με τη νέα δυνατότητα η λίστες αυτές θα μπορούν να διαμοιράζονται μεταξύ των χρηστών, αυξάνοντας την άμυνα απέναντι σε επιθετικό και υβριστικό περιεχόμενο. Μπορείτε να μοιραστείτε μια τέτοια λίστα πηγαίνοντας στις «Ρυθμίσεις» και από την καρτέλα «Blocked accounts» να επιλέξετε την επιλογή «Advanced options». Από εκεί μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αρχείο .cvs που θα περιέχει ολόκληρη τη λίστα σας ή ένα μέρος αυτής. Το αρχείο αποθηκεύεται στον υπολογιστή σας και μπορείτε να το μοιραστείτε με οποιοδήποτε λογαριασμό επιθυμείτε.

Ο απερχόμενος CEO του Twitter είχε εκφράσει τους προηγούμενους μήνες την απογοήτευσή του για την αποτυχία της εταιρείας να προστατέψει τους χρήστες από τις ψηφιακές παρενοχλήσεις και τις ύβρεις. Στο εσωτερικό σημείωμα που είχε διαρρεύσει στον Τύπο, ο Ντικ Κοστόλο δεσμευόταν πως η εταιρεία θα εστιάσει πάνω στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να σκεφτούν οι υπεύθυνοι του μέσου. Οι χρήστες δεν έχουν τη δυνατότητα να διαγράψουν οι ίδιοι τα προσβλητικά tweets από άλλους χρήστες που στρέφονται εναντίον τους. Έτσι, οι πολιτικές για την πρόληψη και την αποτροπή του φαινομένου γίνονται μια απαραίτητη αλλά και πολύ απαιτητική πρόκληση για το Twitter.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!