tromaktiko: ΑΥΤΑ πρέπει να πετάτε για να έχετε καλύτερη υγεία...

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΑΥΤΑ πρέπει να πετάτε για να έχετε καλύτερη υγεία...



Το καλοκαίρι είναι μια καλή περίοδος για ξεκαθαρίσματα...

 Όχι στα προσωπικά σας, αλλά όσο αφορά τα πράγματα σας, όπως τα ρούχα σας, τα παπούτσια σας μέχρι και τα ντουλάπια της κουζίνας σας. 

Συνήθως αυτόν το μήνα έχετε περισσότερο χρόνο, για να ξεδιαλύνετε μερικά πράγματα και να τα πετάξετε, ώστε να ωφελήσετε την υγεία σας. Πάρτε μια σακούλα σκουπιδιών και ετοιμαστείτε για ανακύκλωση.

Παλιά πλαστικά δοχεία. Πολλά πλαστικά περιέχουν μία οργανική χημική ένωση, που ονομάζεται ΒΡΑ, η οποία κυρίως χρησιμοποιείται ως πρόσθετο με άλλα χημικά για την παρασκευή πολυκαρβονικών πλαστικών (PC). Τα δοχεία που έχουν αυτή τη χημική ένωση είναι ανθεκτικά στη θερμότητα, ελαφριά και διάφανα. Όμως, επιστημονικές μελέτες υποστηρίζουν ότι ο εκτεταμένος χρόνος αποθήκευσης των τροφίμων σε πλαστικά, ενδέχεται να δημιουργήσει ενδοκρινολογικές διαταραχές, εξαιτίας της ΒΡΑ, που μπορεί να εισχωρήσει στις τροφές και στη συνέχεια στον οργανισμό. Αν και οι μελέτες έχουν γίνει σε πειραματόζωα, καλό είναι να πετάξετε όσα παλιά πλαστικά δοχεία έχετε.

Οδοντόβουρτσα. Ο καθαρισμός των δοντιών πρέπει να γίνεται μετά από το φαγητό. Όμως αν δεν αλλάζετε την οδοντόβουρτσα σας, δεν καθαρίζετε αποτελεσματικά τη στοματική σας κοιλότητα. Οι ειδικοί συστήνουν να αντικαθιστάτε την οδοντόβουρτσα σας κάθε τρεις μήνες, ώστε να έχετε αποτελέσματα.

Υπολείμματα τροφών στο ψυγείο σας. Όταν πρόκειται για ιδιαίτερα ευπαθή τρόφιμα, που περιέχουν ζωικά συστατικά, ο κανόνας είναι να τα καταναλώνετε αμέσως ή να τα πετάτε. Πρέπει να είστε προσεκτικοί, ιδιαίτερα το καλοκαίρι που κάνει ζέστη, γιατί οι τροφές είναι πιο ευπαθείς στα βακτήρια και μπορεί να πάθετε διάφορες ασθένειες. Επίσης, πρέπει να ελέγξετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας, μήπως έχετε μπαχαρικά που είναι χρόνια κρυμμένα στα βαζάκια. Τέλος, να μην ξεχνάτε να αλλάζετε συχνά το σφουγγάρι της κουζίνας, γιατί είναι εστία μικροβίων.

Φθαρμένα παπούτσια για τρέξιμο. Τα περισσότερα παπούτσια θα πρέπει να αντικαθίστανται μετά από 300 έως 400 μίλια. Για κάποιον που κάνει 30 μίλια την εβδομάδα, είναι περίπου κάθε τρεις μήνες. Αυτό πρέπει να γίνεται, γιατί αν τα παπούτσια είναι φθαρμένα από κάτω, δεν απορροφούν τους κραδασμούς και σας βάζουν σε κίνδυνο για τραυματισμούς. Αν δεν πάτε συχνά για τρέξιμο, τότε να αλλάζετε τα παπούτσια σας κάθε έξι μήνες ή μόλις παρατηρήσετε ότι το πέλμα έχει φθαρεί.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!