tromaktiko: Συνελήφθη 18χρονος για τις πυρκαγιές στην Επαρχία Πάφου

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Συνελήφθη 18χρονος για τις πυρκαγιές στην Επαρχία Πάφου



Στη σύλληψη ενός προσώπου, ηλικίας 18 ετών, προχώρησε ο αστυνομικός σταθμός Στρουμπιού...
σε σχέση με τις πυρκαγιές που προκλήθηκαν το Σαββατοκύριακο στην περιοχή Γιόλου – Θελέτρας.

Ο νεαρός, ο οποίος ανακρίνεται, αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση. Εναντίον του συγκεκριμένου προσώπου φέρεται να προέκυψε μαρτυρία.

Όπως είναι γνωστό, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου προκλήθηκαν στην Επαρχία Πάφου 25 πυρκαγιές.

Για τη μεγαλύτερη πυρκαγιά που έκαψε τουλάχιστον ενάμισι τετραγωνικό χιλιόμετρο άγριας βλάστησης, ξηρά χόρτα και δένδρα στην περιοχή Γιόλου – Παλαιάς Θελέτρας τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της τόσο λόγω του δύσβατου της περιοχής όσο και λόγω των σφοδρών ανέμων με αποτέλεσμα να προκληθεί η αναζωπύρωσή της.

Επίσης η φωτιά απείλησε κτηνοτροφικά υποστατικά  και κατοικίες τόσο στην περιοχή της Θελέτρας - Γιόλου όσο και στην Πέγεια.

Η Αστυνομία εξετάζει κατά πόσο ο νεαρός εμπλέκεται στην πρόκληση των πυρκαγιών του Σαββατοκύριακου αλλά και πυρκαγιών που προκλήθηκαν παλαιότερη περίοδο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου εξ αρχής είχε διατυπώσει την άποψη ότι η πρόκληση κάποιων από τις πυρκαγιές λόγω του ακατάλληλου της ώρας πρέπει να έγινε σκόπιμα.

Τις πληγείσες περιοχές στη Θελέτρα αναμένεται να επισκεφτεί στις 10:30 το πρωί της Παρασκευής και ο Υπουργός Γεωργίας,Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.
Πηγή: ΚΥΠΕ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!