tromaktiko: Σε… ρινγκ μετατράπηκε το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ για τα χρέη των ΟΤΑ

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Σε… ρινγκ μετατράπηκε το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ για τα χρέη των ΟΤΑ



Σε αίθουσα του ρίνγκ παραλίγο να μετατραπεί το τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ, με αφορμή την συζήτηση για την εκτίναξη των...
οφειλών των δήμων προς την Επιχείρηση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε όταν η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας παρουσίασε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου τα στοιχεία που έδειχναν ότι οι οφειλές των ΟΤΑ προς την ΕΥΔΑΠ εξαπλασιάστηκαν τους τελευταίους μήνες και εκτινάχθηκαν από τα 4 εκ. ευρώ στα 24 εκ. ευρώ.

Τα σχόλια που ακολούθησαν από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ κ. Μανώλη Αγγελάκη για την επιβάρυνση που υφίστανται τα ταμεία της επιχείρησης, την ώρα που η προηγούμενη διοίκηση είχε καταφέρει να εξυγιάνει τις οφειλές των δήμων, και να εισπράξει τα χρωστούμενα, οδήγησαν την συνεδρίαση στα άκρα.

Ο κ. Αγγελάκης άσκησε κριτική στη διοίκηση υποστηρίζοντας ότι χωρίς να λάβει τα προβλεπόμενα μέτρα, άφησε τα χρέη ορισμένων δήμων να εκτοξευθούν σε δυσθεώρητα ύψη, ενώ ζήτησε να ενημερωθεί και για το ποιοι δήμαρχοι είναι ασυνεπείς στις πληρωμές τους. Η τοποθέτηση του κ. Αγγελάκη άναψε τα αίματα, με τον κ. Νικόλαο Σαράντη μέλος του ΔΣ και Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, να βγαίνει εκτός εαυτού, εξαπολύοντας πρωτοφανή επίθεση στον εκπρόσωπο των εργαζομένων που πρόσκεινται στην ΔΑΚΕ. Τέσσερα μέλη του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ απέτρεψαν την τελευταία στιγμή χειροδικία εναντίον του, με την διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να παρακολουθεί αμήχανη τα τεκταινόμενα, επικαλούμενη την οικονομική ανέχεια των δήμων και τις δυσχέρειες των ΟΤΑ από τα capital controls.

Άστραψε και βρόντηξε ο δήμαρχος εκτοξεύοντας ύβρεις εναντίον του κ. Αγγελάκη αλλά και εναντίον της ΝΔ μολονότι εκλέχθηκε στο Δήμο και με την στήριξη της ΝΔ. Τα έκτροπα έγιναν αφορμή για να διακοπεί για μισή ώρα η συνεδρίαση.

Μέλη του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ επιρρίπτουν ευθύνες για τα γεγονότα στον Πρωθυπουργό αλλά και τον υπουργό Υποδομών κ. Χρίστο Σπίρτζη που έχουν την ευθύνη για την τοποθέτηση των μελών του ΔΣ με αποκλειστικά κομματικά κριτήρια.

Ευθύνες όμως επιρρίπτονται και στον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Κώστα Παπαδόπουλου, ο οποίος όφειλε να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης και να διαφυλάξει το κύρος της εταιρείας αποτρέποντας τα έκτροπα. Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ κατηγορείται για επιλεκτική διαχείριση του θέματος καθώς αρκετοί από τους ασυνεπείς δήμους φέρονται να πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πηγές μάλιστα υποστηρίζουν ότι η στάση πληρωμών έχει επεκταθεί και στους ιδιώτες χωρίς επί του παρόντος να είναι γνωστό το μέγεθος του προβλήματος, αποδίδοντας την εικόνα στην χαλάρωση που έφερε στα ελληνικά νοικοκυριά ο έλεγχος κεφαλαίων.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!