tromaktiko: ΠτΔ: "Εξαγγελία υφυπουργείου Ανάπτυξης το συντομότερο δυνατό"

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

ΠτΔ: "Εξαγγελία υφυπουργείου Ανάπτυξης το συντομότερο δυνατό"



Η Κυβέρνηση έχει ήδη δρομολογήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις που αγγίζουν οριζόντια όλο το φάσμα των απαιτήσεων για επενδυτικές δραστηριότητες...

Η Κυβέρνηση έχει ήδη δρομολογήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις που αγγίζουν οριζόντια όλο το φάσμα των απαιτήσεων για επενδυτικές δραστηριότητες, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι στις προτεραιότητες είναι και η δημιουργία υφυπουργείου Ανάπτυξης.

Σε χαιρετισμό του στη Λεμεσό, στα εγκαίνια εργοστασιακής μονάδας εταιρείας που ήδη δραστηριοποιείται σε 13 άλλες χώρες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως η παρουσία της εταιρείας στο νησί αποτελεί παράδειγμα επενδυτή που εμπιστεύεται τη χώρα μας, «γεγονός που συμπίπτει με μία περίοδο αναγέννησης της οικονομίας μας μετά από μακρά περίοδο ύφεσης».

Σημείωσε δε πως η προσέλκυση επενδύσεων σε μία χώρα όπως η Κύπρος, απαιτεί οργανωμένη και πειστική προσπάθεια, «γιατί κανένας κάτοχος κεφαλαίων δεν θα λάμβανε ποτέ περισσότερο από το λογικό ρίσκο για την επένδυση του» και πρόσθεσε ότι απαιτείται ένα ελκυστικό, σύγχρονο και σταθερό φορολογικό περιβάλλον και μία σύγχρονη δημόσια υπηρεσία.

Ως κράτος, συνέχισε, οφείλουμε να παρέχουμε στους επενδυτές ένα αποτελεσματικό πλαίσιο που θα τους διασφαλίζει ότι η επένδυση στη χώρα μας θα τους αποδώσει τα λογικά οφέλη στα οποία προσβλέπουν και υπενθύμισε ότι η Κυβέρνηση έχει ήδη δρομολογήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις «που αγγίζουν οριζόντια όλο το φάσμα των απαιτήσεων για επενδυτικές δραστηριότητες».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε επίσης πως στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης είναι η το συντομότερο δυνατόν εξαγγελία της δημιουργίας υφυπουργείου Ανάπτυξης και υπογράμμισε πως «φιλοδοξούμε να περιορίσουμε σημαντικά τον εφιάλτη της γραφειοκρατίας, ενώ είμαστε αποφασισμένοι να καταργήσουμε δαιδαλώδεις διαδικασίες οι οποίες αποτελούν το μεγαλύτερο ίσως ανάχωμα για προσέλκυση ξένων επενδύσεων».

«Το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει την απλοποίηση των διαδικασιών για αδειοδότηση και λειτουργία επιχειρήσεων, νέο αναπτυξιακό νόμο που προνοεί διαδικασία ταχείας αδειοδότησης στρατηγικών επενδύσεων και νέο κανονιστικό πλαίσιο και θεσμικό πλαίσιο για ζωτικούς τομείς της οικονομίας», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε όσους εμπιστεύονται την Κύπρο για τις επενδύσεις τους, πως «έχουμε όλη την καλή διάθεση για δημιουργική συνεργασία μαζί τους προς αμοιβαίο όφελος, προχωρώντας καθημερινά σε μεταρρυθμίσεις που θα καθιστούν τόσο το δικό τους όσο και το δικό μας έργο ευκολότερο».

Πηγή


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!