tromaktiko: Κύπρος: Οι ηγέτες αποφασισμένοι να διατηρήσουν τη θετική δυναμική των συνομιλιών το νέο χρόνο

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Κύπρος: Οι ηγέτες αποφασισμένοι να διατηρήσουν τη θετική δυναμική των συνομιλιών το νέο χρόνο



Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και... ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να διατηρήσουν τη θετική δυναμική των συνομιλιών στις προσεχείς συναντήσεις τους που έχουν προγραμματιστεί για το νέο χρόνο.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, μετά το τέλος της τελευταίας συνάντησής τους για το 2015, την οποία εξέδωσε η ΟΥΝΦΙΚΥΠ, αναφέρεται ότι “οι κύριοι Αναστασιάδης και Ακιντζί προέβησαν σε εκτίμηση των διαπραγματεύσεων από την έναρξή τους το Μάιο 2015 και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα. Ενώ αντιλαμβάνονται ότι το έργο που έχουν ενώπιόν τους παραμένει δύσκολο, εντούτοις οι ηγέτες είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν τη θετική δυναμική των συνομιλιών στις προσεχείς συναντήσεις τους που έχουν προγραμματιστεί για τις 7, 14 και 29 Ιανουαρίου 2016.”

Οι ηγέτες, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, είχαν εποικοδομητικές συνομιλίες για όλα τα θέματα που εκκρεμούν και παρείχαν περαιτέρω καθοδήγηση προς τους διαπραγματευτές.

`Εχοντας κατά νου ότι μια δίκαιη και διαρκή λύση του Κυπριακού θα αποτελέσει παράδειγμα στην ευρύτερη περιοχή, οι ηγέτες εξέφρασαν την ειλικρινή τους ελπίδα όπως το 2016 φέρει ειρήνη, ασφάλεια και ευημερία τόσο στην Κύπρο όσο και αλλού.

Τέλος ευχαρίστησαν όλα τα μέλη των ομάδων εργασίας, τεχνικές επιτροπές και άλλα μέρη τα οποία εργάζονται για τον κοινό στόχο επίτευξη συνολικής λύσης το συντομότερο δυνατό. Τέλος, οι ηγέτες άδραξαν της ευκαιρίας και εξέφρασαν τις ευχές τους για μια ευτυχισμένη και ευημερούσα νέα χρονιά για όλους.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!