tromaktiko: Πασχαλινανοιξιάτικο εργαστήρι στο Μουσείο Συναισθημάτων

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Πασχαλινανοιξιάτικο εργαστήρι στο Μουσείο Συναισθημάτων



Την περίοδο των πασχαλινών διακοπών, το Μουσείο Συναισθημάτων θα είναι ανοιχτό κάθε μέρα και θα υποδέχεται τους μικρούς αλλά και...
τους μεγάλους επισκέπτες του στη διαδραστική έκθεση «Γεια σου κύριε Φόβε!» και στο Πασχαλινανοιξιάτικο εργαστήρι«Η άνοιξη των συναισθημάτων».
Πασχαλινανοιξιάτικο εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους

Η Άνοιξη των Συναισθημάτων!

Ένα εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους στις διακοπές του Πάσχα, για να κάνουμε το δικό μας ταξίδι μέσα από τον κόσμο τωνπαραμυθιών στον εσωτερικό κόσμο των συναισθημάτων.

Ο ήρωάς μας θα καταφέρει να ξυπνήσει τα συναισθήματα που ένας δυνατός χειμώνας και μια δυνατή μαγική κατάρα πάγωσε κάτω από το παχύ χιόνι …

Καθώς ξυπνάει, ό,τι κοιμόταν ετοιμάζεται να πάρει τη δική του μορφή στον κύκλο της ζωής, και θα ανακαλύψουμε μαζί με τον ήρωα την ανεκτίμητη αξία όλων των συναισθημάτων. Την πηγή της ζωής μας.


Ημερομηνίες: 28 Απριλίου και 4, 5, 6 Μαΐου
Ηλικίες: Ενήλικες και παιδιά 5 έως και 12 χρονών
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.

Διαδραστική Έκθεση 2013-2016 «Γεια σου Κύριε Φόβε!»

Κάθε μέρα από τη Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου έως και τις 6 Μαΐου η διαδραστική έκθεση «Γεια σου κύριε Φόβε!» θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Μια έκθεση για να αντιμετωπίσουμε τον φόβο, μικροί και μεγάλοι μαζί, μέσα από το παιχνίδι με τα εκθέματα!



Γιατί το θέμα του φόβου;

Όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, γονείς και παιδιά, νιώθουμε το συναίσθημα του φόβου… όπως μπορεί να νιώθουμε κάποιες φορές χαρούμενοι, λυπημένοι ή θυμωμένοι, μπορεί να νιώθουμε και φοβισμένοι.

Ο φόβος δεν είναι αρρώστια, δεν είναι μειονέκτημα, δεν είναι επικίνδυνος, μπορεί κάποιες φορές να μας προστατεύει από κινδύνους. Μπορεί να γίνει ένας καλός σύμβουλος μπορεί όμως και να μας ακινητοποιήσει ή να μας εμποδίσει να δράσουμε.

Ο φόβος είναι ένα από τα βασικά συναισθήματα των ανθρώπων.

Όταν εκφράζουμε τους φόβους μας μπορούμε να τους καταλάβουμε καλύτερα, να ζήσουμε αρμονικά μαζί τους ή να τους ξεπεράσουμε (ή ακόμα και να απελευθερωθούμε εντελώς από αυτούς).

Ο σκοπός της διαδραστικής έκθεσης «Γεια σου κύριε Φόβε!» είναι να δώσει τα ερεθίσματα στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς τους να επεξεργαστούν και να γνωρίσουν καλύτερα το συναίσθημα του φόβου μέσα από το παιχνίδι με τα διαδραστικά εκθέματα.

Κυριακάτικο εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους

«Ο φόβος με θυμώνει!»


Μπορεί πίσω από τον Θυμό να κρύβεται ο Φόβος; Μπορεί να θυμώνουμε γιατί φοβόμαστε; Θα το ανακαλύψουμε μέσα από το παιχνίδι, τη ζωγραφική και το παραμύθι μικροί και μεγάλοι μαζί!

Ημερομηνίες: 8 και 22 Μαΐου
Ηλικίες: Ενήλικες και παιδιά 6 έως και 12 ετών
Ώρα: 1 μ.μ. έως 2 μ.μ.

«Παραμυθοϊστορίες της ανυπομονησίας και της βαρεμάρας!»

Τον Μάιο οι παραμυθοϊστορίες είναι αφιερωμένες στην ανυπομονησία και στη βαρεμάρα!

«Τρέχουμεεε! Τελειώνει το ένα, πηγαίνουμε στο άλλο, να προλάβουμε να τα κάνουμε όλα! Αυτό ήταν για φέτος, του χρόνου πάλι; Πότε έρχεται του χρόνου; Τα Χριστούγεννα πότε είναι; Πάλι κρυφτό θα παίξουμε; Πάλι θα ζωγραφίσω που μου αρέσει; Τίποτα άλλο δεν θα κάνουμε; Βαρέθηκα. Να κάνω κάτι άλλο… Τι να είναι αυτό το άλλο, να είναι ωραίο άλλο, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις… Όχι άλλη σκέψη, όχι ακινησία, όχι άλλο κρυφτό, όχι άλλο σκαρφάλωμα σε δέντρο, όχι άλλο παγωτό! Κι αν βαριέμαι αυτό που μέχρι τώρα ξέρω να κάνω, το καινούργιο που θα κάνω, τι και πώς θα είναι;»



Ένα δημιουργικό εργαστήρι για να δούμε πόσο κοντά ή μακριά είναι η ανυπομονησίαμε τη βαρεμάρα. Αν μείνουμε για λίγο στη βαρεμάρα, στην αναμονή­την παύση της ανυπομονησίας, τι καινούργιο έρχεται να γεννηθεί;

Ημερομηνίες: 7, 14, 15, 21 και 28 Μαΐου
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 5 έως και 12 χρονών
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.


Το Μουσείο θα είναι κλειστό από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και την Τρίτη του Πάσχα.

Μουσείο Συναισθημάτων
Καρατζά 7 και Τσάμη Καρατάσου 56, 117 41 Φιλοπάππου, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 921 8329

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!