tromaktiko: Θέλεις να πουλήσεις ή να αγοράσεις μεταχειρισμένα έπιπλα, βινύλια, ρούχα, βιβλία, γυαλιά και πάσης φύσεως χρήσιμα αντικείμενα; Αυτά είναι τα σημεία στην Αθήνα...

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Θέλεις να πουλήσεις ή να αγοράσεις μεταχειρισμένα έπιπλα, βινύλια, ρούχα, βιβλία, γυαλιά και πάσης φύσεως χρήσιμα αντικείμενα; Αυτά είναι τα σημεία στην Αθήνα...



(Το άρθρο δεν είναι διαφημιστικό αλλά ενημερωτικό και το αλιεύσαμε ΕΔΩ)
Μεταχειρισμένα έπιπλα, βινύλια, ρούχα, βιβλία, γυαλιά και πάσης φύσεως χρήσιμα αντικείμενα σε εννέα second hand διευθύνσεις στην Αθήνα...


Η πεποίθηση ότι το μεταχειρισμένο είναι και κατώτερο ποιοτικά έχει παρέλθει προ πολλού και πλέον οι second hand διευθύνσεις στην Αθήνα φαντάζουν ως ιδανική εναλλακτική για οικονομικές και στιλάτες αγορές.

Από ρούχα και βιβλία μέχρι έπιπλα και σπάνια βινύλια, βρήκαμε εννέα μαγαζάκια στην Αθήνα τα οποία τιμούν το μεταχειρισμένο σαν… καινούργιο.

Αμερικάνικη Αγορά (Αθηνάς 30, Αθήνα, τηλ. 210 3217876)

Από τις πλέον κλασικές πηγές vintage και παλιών ρούχων, στην Αμερικάνικη Αγορά θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε second hand καπαρντίνες, παλτό αλλά και γούνες, καθώς και σε αξεσουάρ (καπέλα και τσάντες), ενώ δεν είναι απίθανο να ανακαλύψετε κάποια μοναδική βραδινή τουαλέτα. Τα ρούχα έρχονται στην πλειοψηφία τους από το Σικάγο και τη Νέα Υόρκη, ανανεώνονται τακτικά, ενώ οι τιμές τους είναι άκρως ελκυστικές. Ενδεικτικά αναφέρουμε, ζακέτες από 38€, επώνυμες γόβες από 20€, φούστες από 18€, vintage φορέματα των 70s από 25€ και leather jackets α λα Τομ Κρουζ από 80€.
Παλιοσυνήθειες (Πρωτογένους 8, Ψυρρή, τηλ: 2106560574) 


Στο μαγαζάκι του Ψυρρή βρίσκουμε κάθε λογής vintage και second hand θησαυρούς. Όπως εξηγούν οι ιδιοκτήτες, προσπαθούν να κρατούν πολύ χαμηλές τις τιμές. Εδώ θα βρούμε παλιά βιβλία, φωτογραφικές μηχανές, κρεβάτια, κομοδίνα, γραφομηχανές, πικαπ, πολυθρόνες, μαθητικά θρανία, παλιές τηλεοράσεις, σεντούκια, ακόμα και μηχανήματα arcade σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές (10€ για ένα κρεβάτι, 20€ για ένα κομοδίνο).

Yesterday’s Bread (Καλλιδρομίου 87-89, Εξάρχεια, τηλ: 210 8811233) 


Τα ρούχα εδώ έρχονται στην πλειοψηφία τους από την Ολλανδία και τις Κάτω Χώρες και αν δεν πουληθούν εγκαίρως βγαίνουν σε προσφορά, με ακόμα χαμηλότερες τιμές. Retro καπέλα, επώνυμες καμπαρντίνες, γούνες, σορτς, φορέματα, παπούτσια και κάθε λογής αξεσουάρ σε τιμές που ξεκινούν από 2-3€ για ένα καπέλο και φτάνουν μέχρι και 70€ για μια γούνα.

Μίμης, η πηγή των γυαλιών (Κάνιγγος 1 & Γλάδστωνος, πλατεία Κάνιγγος)
Πρόκειται για ένα ιστορικό κατάστημα γυαλιών ηλίου και μυωπίας που στεγάζεται στον πεζόδρομο της Κάνιγγος από το 1962. Δύσκολα θα βρείτε πουθενά αλλού τόσα πολλά ζευγάρια γυαλιών μαζεμένα, ενώ από vintage θα βρείτε τεράστια ποικιλία με τα πιο απίθανα σχέδια από την δεκαετία του ΄70 και μετά, και φυσικά σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές (10-20€).

Swap (Λαοδίκης 34, Γλυφάδα, τηλ. 210 8941100) 


Στο Swap θα βρείτε designer second hand ρούχα, τσάντες και αξεσουάρ, σε τιμές μειωμένες τουλάχιστον κατά 50% από τις αρχικές τους. Εκεί μπορείτε, επίσης, να αφήσετε τα δικά σας ελαφρώς μεταχειρισμένα ρούχα και αξεσουάρ, προς πώληση.

Kilo Shop (Ερμού 120, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0323 7203 και Κωλοκοτρώνη 20, Χαλάνδρι, τηλ: 210 681 0812) 


Μεγάλη ποικιλία σε second hand ρούχα και μια… πρωτοτυπία. Τo εμπόρευμα του Kilo Shop χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά τους (των 25€, 35€ και 60€ ανά κιλό). Έτσι, για παράδειγμα, ένα φόρεμα των 200 γραμμαρίων θα σας κοστίζει 7€, ένα πουκάμισο 150 γραμμαρίων 5,25€, μια φούστα των 180 γραμμαρίων 6,30€ και ένα leather jacket 31,50€. Τα ρούχα τα φέρνουν κατά κύριο λόγο από το Παρίσι σε μεγάλη ποικιλία, ενώ κάθε εβδομάδα η συλλογή του Kilo Shop ανανεώνεται με νέα κομμάτια.

Παλαιοβιβλιοπωλείο (Χαριλάου Τρικούπη 63, τηλ: 2103631821)
Για τριάντα και βάλε χρόνια οι απανταχού βιβλιοφάγοι βρίσκουν καταφύγιο στο μαγαζί της Χαριλάου Τρικούπη, στα ράφια του οποίου βρίσκει κανείς κάθε λογής τυπωμένους θησαυρούς από ευρεία θεματική γκάμα (επιστήμες, κοινωνία, λογοτεχνία, κόμικ, φιλοσοφία κ.α.) σε τιμές που ξεκινούν από 1€. 

7 + 7 (Ηφαίστου 24 (Στοά), Μοναστηράκι)


Με αρκετές δεκαετίες στη πλάτη του, ένα από τα πιο φημισμένα δισκάδικα της Αθήνας διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε μεταχειρισμένα κομμάτια (CD και βινύλια), τα οποία καλύπτουν όλα σχεδόν τα μουσικά είδη: από κλασικό ροκ, metal και hip-hop, μέχρι jazz, ethnic, electronica και κλασικά soundtracks ταινιών. Οι τιμές ξεκινούν από 1€, τόσο για τα βινύλια όσο και για τα CD.

Ζαχαρίας (Ηφαίστου 20, τηλ: 2103245035)
Ακόμα ένα ιστορικό «δισκάδικο» στην κλασσική στοά της Ηφαίστου, ο Ζαχαρίας πουλά, αλλά και αγοράζει σπάνιους δίσκους, καλύπτοντας σχεδόν κάθε μουσικό είδος. Εδώ θα βρείτε μεταχειρισμένους, αλλά και καινούργιους δίσκους – αρκετοί από τους οποίους δεν έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα – σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!