tromaktiko: Στο ΦΕΚ η κατάργηση της αναγκαστικότητας του Συνεταιρισμού της Σάμου

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Στο ΦΕΚ η κατάργηση της αναγκαστικότητας του Συνεταιρισμού της Σάμου



Με τον πιο επίσημο τρόπο, με τη δημοσίευση της Υπουργικής απόφασης στο ΦΕΚ, επικυρώθηκε η κατάργηση της...
αναγκαστικότητας του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της Σάμου.

Οι αντιδράσεις από την πλευρά της ΕΜΧ ήταν άμεσες αφού επί της ουσίας ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση της αναγκαστικότητας όλων των συνεταιρισμών παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις των κυβερνώντων.

Ετοιμοπόλεμοι στην Ε.Μ.Χ.

Μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε στα γραφεία της Ε.Μ.Χ. η γνωστοποίηση της είδησης. "Ήταν κάτι που αναμένονταν, όχι βέβαια τόσο σύντομα αλλά δεν ήταν και ξαφνικό για του συνεταιριστές" σχολίασε ο πρόεδρος της  Ε.Μ.Χ. Γ. Τούμπος.  Ο ίδιος μιλώντας στον "π" ανέφερε πως η κ.  Μητροπούλου, που είναι δικηγόρος και της Ε.Μ.Χ. και των Σαμιωτών, υποστηρίζει πως στο ΣτΕ θα καταπέσει αυτή η απόφαση, ενώ, προετοιμάζεται και ενισχύει το οπλοστάσιο της Ε.Μ.Χ. για παν ενδεχόμενο. "Μετά το Πάσχα μαζί με τον Κρόκο Κοζάνης θα λειτουργούμε παράλληλα. Σε αυτή τη φάση δικαστικά δεν μπορούμε να κινηθούμε, αλλά θα στοιχηθούμε μαζί με τους Σαμιώτες.  Προετοιμαζόμαστε και οργανωτικά ώστε να είμαστε έτοιμοι και  τεχνοκρατικά  με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δομών, το οργανόγραμμα  και τις αλλαγές που δρομολογούνται θα προετοιμάσουμε τον Συνεταιρισμό για την επόμενη δεκαπενταετία".

Κώστας Γανιάρης: "Χρειάζεται εγρήγορση"

 Αυτό το οποίο με ανησυχεί είναι ότι αν ισχύει η εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για τη Σάμο, τότε πώς αυτό δεν θα ισχύει για τη Χίο;. Πώς θα απαντηθεί το ερώτημα από την κυβέρνηση, γιατί επικαλείται την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για τη Σάμο και δεν την εφαρμόζει για Χίο και Κοζάνη. Η κατάσταση είναι δύσκολη και οι πληροφορίες μου λένε πως υπάρχει πρόβλημα και για τη Χίο. Είναι προφανές ότι θα καταλήξουμε στα δικαστήρια.  Θέλει ενότητα στη βάση των μαστιχοπαραγωγών, επαγρύπνηση και χρήση των νομικών όπλων που έχουμε μέχρι στιγμής.

Ανδρέας Μιχαηλίδης: "Καμιά σχέση η Χίος με τη Σάμο"

H Σάμος είναι γνωστό ότι έχει καταδικαστική απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και έχει μπει στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Ο συνεταιρισμός αυτός δεν έχει καμιά σχέση με την Ε.Μ.Χ. Ήταν άλλωστε γνωστό σε όλους ότι για τη Σάμο η αναγκαστικότητα θα καταπέσει. H E.M.X. δεν έχει τίποτα να φοβάται. Ισχύουν αυτά που έχουμε εξηγήσει επανειλημμένα.

Νότης Μηταράκης: Να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της, απέναντι στους Χιώτες

Πρόκειται και για «έγκλημα εκ προμελέτης» και εσκεμμένη εξαπάτηση της Βουλής από ΣΥΡΙΖΑ, διότι κάτι τέτοιο δεν ειπώθηκε στην συζήτηση του Ν/Σ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Θυμίζω ότι η ΝΔ καταψήφισε το νομοσχέδιο και κατέθεσε τροπολογία διάσωσης των αναγκαστικών συνεταιρισμών στηριζόμενη στην πρόταση της ΕΜΧ. Μίλησα δε και στην Επιτροπή και στην Ολομέλεια στηρίζοντας αυτή την τροπολογία, την οποία συνυπέγραψαν πολλοί συνάδελφοι, όπως ο κ. Γ Κασσαπίδης (Τομεάρχης Αγροτικής Πολιτικής), ο κ. Γ Βλάχος (εισηγητής ΝΔ) και η κα Α. Ασημακοπούλου (Τομεάρχης Οικονομίας).

Η Νέα Δημοκρατία κράτησε ξεκάθαρη στάση, δεν μπορώ να πω το ίδιο για το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πρέπει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του απέναντι στους Χιώτες.
Πηγή



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!