tromaktiko: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Αγόρασε μια τεράστια σφηκοφωλιά από το eBay - Μόλις δείτε τι έχει μέσα, θα μείνετε... [video]

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Αγόρασε μια τεράστια σφηκοφωλιά από το eBay - Μόλις δείτε τι έχει μέσα, θα μείνετε... [video]



Μια σφηκοφωλιά είναι από μόνη της επικίνδυνη...
Αν και πολλοί πιστεύουν ότι είναι από τις πιο τρομακτικές ανακαλύψεις που μπορεί να κάνουν, ένα τύπος αποφάσισε ο ίδιος να αγοράσει μια σφηκοφωλιά από το eBay.

Είναι απίθανο που το eBay έχει τα πάντα, ακόμα και σφηκοφωλιές, αλλά αυτός ο τύπος θα σας δείξει τι έχει πραγματικά μέσα μια σφηκοφωλιά. Μπορεί να σας έρθουν στο μυαλό εικόνες από ταινίες επιστημονικής φαντασίας με εξωγήινους να βγαίνουν από τη φωλιά τους. Μην ανησυχείτε, δεν είναι κάτι τέτοιο.

Οι σφηκοφωλιές βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη. Μπορεί να είναι πολύ μικρές, αλλά μπορεί να είναι και τόσο μεγάλες που θα θέλετε να καλέσετε κάποιον να τις εξαφανίσει. Η σφηκοφωλιά στο παρακάτω βίντεο έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με μια μπάλα μπάσκετ. Ανήκει στις σφήκες-πολιστές, οι οποίες χρησιμοποιούν υλικά από φυτά και το σάλιο τους και κατασκευάζουν φωλιές που μοιάζουν με χαρτί.

Τα έντομα ζουν, εκκολάπτουν τα αβγά τους και μεγαλώνουν τα μωρά τους μέσα σε αυτές τις φωλιές, έτσι καταλαβαίνετε τι γίνεται μέσα. Οι σφήκες-πολιστές δεν αντιμετωπίζονται σαν παράσιτα.

Στην πραγματικότητα είναι χρήσιμες γιατί συμβάλλουν στην επικονίαση. Επίσης, τρέφονται με παράσιτα μετατρέποντας τα σε τροφή για τις προνύμφες. Ωστόσο, το τσίμπημα τους είναι επικίνδυνο και προκαλεί πολύ πόνο. Για όσους είναι αλλεργικοί, μπορεί και να αποβεί μοιραίο.

Παρακάτω θα δείτε κάποιους τύπους από το What’s Inside να ανοίγουν την σφηκοφωλιά. Αν έχετε περιέργεια να δείτε πως είναι μέσα, δείτε το βίντεο. Είναι τέλειο. Απλά μην ξεχνάτε ότι είναι επικίνδυνο να μετακινείτε σφηκοφωλιές χωρίς τη βοήθεια ειδικών.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!