tromaktiko: ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Θανάτωσαν υγιή ζέβρα και την έδωσαν σε λιοντάρι μέσα σε ζωολογικό κήπο [photos]

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Θανάτωσαν υγιή ζέβρα και την έδωσαν σε λιοντάρι μέσα σε ζωολογικό κήπο [photos]



Το θέαμα αποτρόπαιο και αποκρουστικό. Ζωολογικός κήπος στην Νορβηγία...
θανάτωσε μια υγιέστατη ζέβρα και την τάισε σε τίγρεις μπροστά στα μάτια έκπληκτων επισκεπτών- ανάμεσά τους και παιδιά.

Το προσωπικό του κήπου Κριστιανσάντ που έχει δεχθεί έντονες κριτικές είπε ότι η ευθανασία της ζέβρας ήταν αναγκαστική όχι λόγω κάποιου προβλήματος υγείας αλλά εξαιτίας του υπερπληθυσμού των ζώων στον κήπο.
Επισκέπτες, ανάμεσά τους και παιδιά, είδαν τις τίγρεις να τρώνε το αποκεφαλισμένο κουφάρι της ζέβρας την περασμένη εβδομάδα. Εξοργισμένοι γονείς ανέβασαν φωτογραφίες στο Facebook σχολιάζοντας: «Σήμερα επισκεφθήκαμε τις τίγρεις. Αυτό που είδαμε ότι εντελώς μακάβριο και ανεπίτρεπτο. Ηταν μια τραυματική εμπειρία ιδίως για τα μικρά παιδιά». «Το γνωρίζουμε ότι το ένα ζώο τρώει το άλλο, αλλά δεν περιμέναμε να δούμε να γίνεται κάτι τέτοιο σε ζωολογικό κήπο».


Κτηνίατρος που υπερασπίστηκε την πράξη των υπευθύνων του ζωολογικού κήπου είπε πως είναι φυσιολογικό ζώα να τρώνε ζώα και αυτό οι άνθρωποι θα πρέπει να το ξέρουν.

«Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις του κόσμου, αλλά είναι φυσιολογικό ένα λιοντάρι ή μια τίγρης να φάει το θήραμά της. Οταν έχουν ένα τόσο μεγάλο ζώο μπροστά τους θα χρειαστούν χρόνο για να το φάνε. Είναι μια φυσιολογική συμπεριφορά του ζώου. Το εξηγήσαμε και οι επισκέπτες το συνειδητοποιούν. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι τα αρπακτικά τρώνε άλλα ζώα».

Τον Φεβρουάριο του 2014 ζωολογικός στην Κοπεγχάγη θανάτωσε καμηλοπάρδαλη και την τάισε στα λιοντάρια (οι φωτογραφίες παραπάνω). Οι υπεύθυνοι είχαν πει ότι δεν μπορούσαν να βρουν μια άλλη στέγη για το άτυχο ζώο. Σε πρόσφατο ντοκιμαντέρ του ΒΒC αναφέρθηκε ότι σε ζωολογικούς κήπους θανατώνονται καθημερινά 3.000 - 5.000 ζώα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!