tromaktiko: Υπάρχουν ΟΝΤΩΣ τροφές που καίνε το λίπος;

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Υπάρχουν ΟΝΤΩΣ τροφές που καίνε το λίπος;



Εάν τρώτε τα κατάλληλα τρόφιμα, ο μεταβολισμός αρχίζει να δουλεύει...
στο φουλ και ως δια μαγείας αρχίζουν να εξαντλούνται τα αποθέματα λίπους.
Σίγουρα ακούγεται συναρπαστικό, πόσο ρεαλιστικό είναι όμως;
Υπάρχει επιστημονική βάση πίσω από τη θεωρία ότι όποιος τρώει πολλά ασπράδια αυγών, σκόρδο ή γκρέιπφρουτ θα χάσει βάρος;

Δυστυχώς, το σώμα δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Σίγουρα οι υδατάνθρακες, τα καλά λιπαρά και οι πρωτεΐνες μπορούν να αυξήσουν τον μεταβολισμό, δηλαδή την ικανότητα του σώματος να μετατρέψει τα τρόφιμα σε ενέργεια. Πρόκειται όμως γι διατροφή που λειτουργεί επικουρικά σε μια ολιστική προσέγγιση απώλειας βάρους.

Αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι το πράσινο τσάι, οι καυτερές πιπεριές και το σέλινο έχουν θερμική επίδραση. Το σώμα δηλαδή καίει ένα ποσοστό από τις θερμίδες που καταναλώνετε την ώρα που το φαγητό διασπάται σε ενέργεια κ σε θρεπτικά συστατικά. Το αποτέλεσμα όμως είναι προσωρινό, καθώς δεν προκαλείται μετρήσιμη αύξηση του μεταβολισμού.

Το σώμα δεν απορροφά όλες τις θερμίδες από το φαγητό που τρώμε (μερικές απλά αποβάλλονται χωρίς να περάσουν από το στάδιο της χώνεψης), ιδιαίτερα αν η τροφή περιέχει φυτικές ίνες και / ή πρωτεΐνες.

Τρόφιμα που έχουν μη απορροφήσιμες θερμίδες είναι τα φιστίκια, τα μήλα, τα καρότα, οι γλυκοπατάτες και το βόειο κρέας.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

-Είναι μύθος ότι υπάρχουν τρόφιμα που έχουν λιποδιαλυτικές ιδιότητες.

-Προσθέστε στη διατροφή σας περισσότερες φυτικές ίνες και τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες.

-Προσπαθήστε κάθε γεύμα σας να περιλαμβάνει κρέας ή θαλασσινά, λαχανικά και φρούτα, καθώς και σύνθετους υδατάνθρακες.

Ακόμη και αν αυτό δεν επιταχύνει το μεταβολισμό σας, θα σας βοηθήσει να προσλαμβάνετε λιγότερες θερμίδες από τις τροφές που τρώτε.

Πρόκειται για τις ίδιες τροφές που βοηθούν την ανάπτυξη της μυϊκής μάζας, καταπολεμούν τις ασθένειες και σας κρατούν χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!