tromaktiko: 7 συνήθειες που κάθε φοιτητής πρέπει να αφήσει πίσω, πριν τις διακοπές

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

7 συνήθειες που κάθε φοιτητής πρέπει να αφήσει πίσω, πριν τις διακοπές



Μπορεί η εξεταστική να ολοκληρώθηκε, να έχεις σχεδιάσει με ακρίβεια το καλοκαιρινό σου πρόγραμμα, ακόμη και ο ενθουσιασμός σου να...
έχει «χτυπήσει» κόκκινο, όμως προτού σε συνεπάρει το μεθυστικό καλοκαιρινό αεράκι, πρέπει να βεβαιωθείς πως έχεις αφήσει πίσω σου κάποια θεματάκια.

Ως φοιτητές και πάνω απ' όλα ως άνθρωποι, έχουμε διαφορετικές ζωές και υποχρεώσεις, όμως ως νέοι του 21ου αιώνα, οφείλουμε να γνωρίζουμε τα κοινά μας ενδιαφέροντα και τους καθολικούς μας προβληματισμούς.

Πάμε να μετρήσουμε τις συνήθειες που θα αφήσουμε πίσω στην πόλη:

1. Το άγχος των υποχρεώσεων- Αν και εσύ έχεις γίνει ένα με τα προβλήματα και τις υποχρεώσεις σου, βάλε φρένο. Πέρα από την καθημερινότητα, που ως γνωστόν αποτελεί τους 10 μήνες του χρόνου μας, οφείλεις τους 2 υπόλοιπους μήνες να τους αφιερώσεις σε δραστηριότητες που σε ενδιαφέρουν και σε χαλαρώνουν. Οι βόλτες, οι έξοδοι, τα χόμπι και οτιδήποτε άλλο σε ευχαριστεί, έχουν την τιμητική τους αυτό το καλοκαίρι.

2. Τους τοξικούς ανθρώπους- Αυτοί οι τύποι, που αναγκάζεσαι να συσχετίζεσαι καθημερινά και για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορείς να ξεφορτωθείς, πρέπει το καλοκαίρι να τοποθετηθούν στο καλάθι των αχρήστων. Το καλοκαίρι είναι ιερό, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να σου «δηλητηριάζει» τις στιγμές.

3. Τα κολλήματα- Τα συναισθήματα κάθε ατόμου είναι ιερά. Όμως όταν ο έρωτας / το κόλλημα / η καψούρα γίνεται ανυπόφορο, παρανοϊκό, κουραστικό και θλιβερό, καλό θα ήταν να το αφήσεις πίσω στην πόλη (ναι κι αυτό). Έχεις έναν ολόκληρο χειμώνα να αναλωθείς σε αδιέξοδες καταστάσεις, το καλοκαιράκι μας είναι για να περνάμε καλά. Και πού ξέρεις; !  Ίσως προκύψει κάτι ενδιαφέρον...

4. Τις αρνητικές σκέψεις- Αυτή η αρρωστημένη κατάσταση αρνητικότητας με τον εαυτό μας, τον κόσμο γύρω μας, την στάση ζωής, το σώμα, τη μοίρα μας, δεν έχει χώρο στις καλοκαιρινές μέρες. Στην πραγματικότητα, θα έπρεπε να μην υπάρχει καν, όμως επειδή αυτό προϋποθέτει αρκετή δουλειά με τον εσωτερικό μας κόσμο, ας κάνουμε μια προσπάθεια να απαλλαγούμε έστω το καλοκαίρι από αυτό το φάντασμα αρνητισμού. Γέμισε μπαταρίες, με τη βοήθεια της φύσης, τη χαλαρότητα και άλλοτε τη διασκέδαση.

5. Το πρόχειρο / έτοιμο φαγητό- Το «φοιτητικό φαγητό», τα delivery, τα σνακ κλπ... ετοιμάσου να τα αποχαιρετήσεις. Ξέρω πως θα ακουστεί κλισέ, όμως τα φρούτα, τα λαχανικά και οι ελαφρές τροφές, είναι το μυστικό της ευεξίας του καλοκαιριού (και όχι μόνο). Είναι πλούσια σε βιταμίνες, είναι αναζωογονητικά και εμποδίζουν την αφυδάτωση. Θα σε γεμίσουν ενέργεια, ευεξία και θα σε χορτάσουν δίχως να σε επιβαρύνουν.

6. Τα περιττά έξοδα- Όχι. Δεν χρειάζεσαι το ίδιο μπλουζάκι σε 3 διαφορετικά χρώματα, τα γυαλιά σου δεν πρέπει να είναι ίδια με της παρέας, το καθημερινό clubbing δεν είναι απαραίτητο (και υγιές) , ο καθημερινός καφές είναι περιττός και οι διακοπές δεν χρειάζεται να γίνουν στο πιο in φοιτητικό και χλιδάτο μέρος. Με άλλα λόγια, οι περιττές σπατάλες δεν συμφέρουν, καθώς σύμφωνα με την κοινή λογική οι ανάγκες του καλοκαιριού περιστρέφονται γύρω από τις διακοπές, τα μπάνια και τις μοναδικές στιγμές. Είσαι ένα νέο άτομο. Με λίγη φαντασία και πρακτικό μυαλό, μπορείς να τα έχεις όλα φέτος!

7. Τα social media- Εκείνες οι κρύες και αφιλόξενες νύχτες του χειμώνα κάτω από την κουβέρτα και μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή, με το κινητό δίπλα στο τραπεζάκι, «πήραν άδεια». Επιστροφή στη φύση και την κοινωνικότητα, φοιτητόπουλά μου! Στις εξόδους, τα μπάνια και τις διακοπές σας, περιοριστείτε σε μια κάμερα και θα με θυμηθείτε!

Αυτές ήταν οι προτάσεις μου για την έναρξη των διακοπών σας. Μην ξεχνάτε να βρίσκετε χρόνο για τον εαυτό σας και τα χόμπι σας, να αθλείστε και να αγοράσετε ενδιαφέροντα βιβλία. Σε κάθε βόλτα, μπάνιο και εξόρμηση, πάντα μια κάμερα και ένα σημειωματάριο.

Καλές διακοπές!

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!