tromaktiko: ΤΩΡΑ: Σε εξέλιξη η φωτιά στα Δερβενοχώρια - Με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις δεν μπορεί να σβήσει...

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

ΤΩΡΑ: Σε εξέλιξη η φωτιά στα Δερβενοχώρια - Με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις δεν μπορεί να σβήσει...



Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε χτες στις 22.40 το βράδυ σε πευκοδάσος...
στα Δερβενοχώρια, κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας.
Παρά την τιτάνια προσπάθεια των πυροσβεστών, η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη προκαλώντας ανησυχία λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Η πυρκαγιά καίει σε δύσβατη περιοχή, μέσα σε χαράδρες, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο το έργο της πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής πάνω από χίλια στρέμματα πευκοδάσους έχουν ήδη γίνει στάχτη...

Στην περιοχή ενεργούν από αέρος επτά πυροσβεστικά αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα, ενώ από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στον τόπο της πυρκαγιάς 115 πυροσβέστες με 56 υδροφόρα οχήματα και 38 άτομα πεζοπόρο, καθώς και υδροφόρες των δήμων, που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.


Έχει καεί σημαντική έκταση πευκοδάσους και μαντριά με ζώα ενώ προς το παρόν δεν κινυνεύει κατοικημένη περιοχή αφού η φωτιά είναι στο βουνό.

Παραλίγο τραγωδία - Αναγκαστική προσγείωση καναντέρ
Πυροσβεστικό αεροσκάφος, που επιχειρούσε στην πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, κοντά στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής στα νοτιοδυτικά της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την ώρα που οι πιλότοι του αεροσκάφους πετούσαν πάνω από τη φωτιά κι έριχναν νερό, εκδηλώθηκε φωτιά στον αριστερό κινητήρα του.
Αν και το πρωί φάνηκε ότι η φωτιά ελέγχεται και παρουσιάζει ύφεση όπως είπε στο Newsit.gr ο Πρόεδρος της Κοινότητας Στεφάνη, Γιάννης Φιλίππης "τα πράγματα δυσκολεύουν" λόγω του αέρα...


Υπόνοιες για εμπρησμό
"Η φωτιά δεν πιάνει από μόνη της στις 22.00 το βράδυ αυτό είναι το μόνο σίγουρο", είπε μιλώντας ο Αντιδήμαρχος Τανάγρας, Σταμάτης Σπυρίδωνας.

Η δημοσιογράφος Κύρα Αδάμ που βρίσκεται στην περιοχή μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι πρόκειται ξεκάθαρα για εμπρησμό: «Στις παρυφές του ίδιου χωριού από ανύποπτο σημείο ξεκίνησε μια μικρή φωτιά και καθώς έπεσε μέσα στην πλαγιά που είναι πυκνή ακούστηκαν πάρα πολλοί εκρηκτικοί μηχανισμοί»

Πρόσθεσε πως από το ίδιο σημείο είχε ξεκινήσει η μεγάλη φωτιά της Πάρνηθας και ότι η καταστροφή είναι θηριώδης. «Η φωτιά ξεκίνησε από εμπρησμό και φαίνεται από το αρχικό σημείο», είπε η Κύρα Αδάμ.

Το ίδιο υποστηρίζουν και άλλοι κάτοικοι της περιοχής που επίσης αναφέρουν ότι άκουσαν εκρήξεις την ώρα που ξέσπασε η φωτιά...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!