tromaktiko: Ν. Νυφούδης: Χάνεται ένα ακόμη καλοκαίρι

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Ν. Νυφούδης: Χάνεται ένα ακόμη καλοκαίρι



Με αφορμή την πτώση των εξαγωγών και των εσόδων από τον τουρισμό στο πρώτο εξάμηνο του έτους ο υπεύθυνος του τομέα Εξαγωγών του Ποταμιού, Νίκου Νυφούδη έκανε την ακόλουθη δήλωση...

«Ένα ακόμη καλοκαίρι φεύγει και η χώρα αδυνατεί να πολλαπλασιάσει τα οφέλη του τουρισμού και να δημιουργήσει σταθερή ροή εξαγωγών ενός σημαντικού πλεονεκτήματος. Του αγροτοδιατροφικού της τομέα.

Η «τρύπα» 100 εκατ. ευρώ στις εισπράξεις από τον Τουρισμό που κατέγραψε η Τράπεζα της Ελλάδας για τον Ιούνιο σε συνδυασμό με την διαρκή μείωση των εξαγωγών της τάξης του 6%  πρέπει να μας προβληματίσει.

Κάθε χρόνο στόχος μας είναι η αύξηση των εκατομμυρίων τουριστών, αντί να μας απασχολεί το πόσα χρήματα ανά άτομο ξοδεύουν στο διάβα τους αυτοί οι επισκέπτες. Γιατί όσα παραπάνω δαπανούν εδώ, τόσο δημιουργούνται οι συνθήκες για την περαιτέρω εξαγωγή των ελληνικών προϊόντων.

Στο Ποτάμι θεωρούμε απόλυτη προτεραιότητα την ανάπτυξη των Εξαγωγών που σε συνδυασμό με τον Τουρισμό θα φέρουν την επανάκαμψη της χώρας και την οριστική έξοδό της από την κρίση.

Εξαγωγές σημαίνει ευρώ στη χώρα που οι επιχειρήσεις κλείνουν, πτωχεύουν, καταρρέουν. Η ανάδειξη του ελληνικού αγροτοδιατροφικού τομέα με την εξαγωγή των προϊόντων τους στο εξωτερικό θα δώσει νέα πνοή στην πρωτογενή παραγωγή, την μικρομεσαία επιχείρηση και την ελληνική οικονομία».

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!