tromaktiko: Δήλωση Παν. Λαφαζάνη για τη συμφωνία με Μαρινόπουλος Α.Ε.

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη για τη συμφωνία με Μαρινόπουλος Α.Ε.



“Έγκαιρα και με ιδιαίτερη εμφατικότητα, εκφράσαμε τη βαθιά ανησυχία μας για την απόσταση, την αδράνεια, την ολιγωρία και την... ανοχή με την οποία η κυβέρνηση στεκόταν απέναντι στο πρόβλημα της Μαρινόπουλος ΑΕ, γεγονός που στοίχησε στην εταιρεία.

Διαβάζουμε τώρα πως βρίσκεται, με αρκετή έστω καθυστέρηση, “λύση” για τη Μαρινόπουλος ΑΕ, της οποίας, όμως, η συμφωνία, όπως μέχρι τώρα παρουσιάζεται στον τύπο, προκαλεί εύλογες ανησυχίες και πλήθος από ερωτηματικά.

Είναι απορίας άξιον ότι δεν ακούμε τίποτε για τον ουσιαστικό και σε βάθος διαχειριστικό έλεγχο που έπρεπε να είχε γίνει στην Μαρινόπουλος ΑΕ, ώστε να αναδειχθούν οι αστικές και ποινικές ευθύνες διοικήσεων, μεγαλομετόχων και τραπεζών για την καταστροφική εξέλιξη της μεγαλύτερης επιχείρησης στο χώρο των Super Market, η οποία δεν είναι νοητό να είχε αυτήν την τραγική πορεία.

Μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί, επίσης, το βαθύ “κούρεμα” που θα υποστούν όλοι αδιακρίτως και συλλήβδην, μικρότεροι και μεγαλύτεροι, προμηθευτές της “Μαρινόπουλος”, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει στο “λουκέτο” αρκετές από τις πιο αδύναμες και συνήθως μικρές επιχειρήσεις και στην ανεργία πολλούς εργαζόμενους. Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί ότι από μια συμφωνία για το μέλλον της “Μαρινόπουλος” μένουν στο απυρόβλητο οι τράπεζες, οι οποίες έχουν κεντρική ευθύνη για την άσχημη πορεία της εταιρείας.

Η κυριότερη, όμως, ανησυχία μας αφορά την τύχη των περίπου 12.000 εργαζομένων στη “Μαρινόπουλος”, για τους οποίους δεν ακούμε να λέγεται μέχρι τώρα τίποτα το δεσμευτικό και συγκεκριμένο, που να τους κατοχυρώνει.

Η ΛΑ.Ε. θεωρεί αδιανόητο να υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία για το μέλλον της “Μαρινόπουλος ΑΕ”, η οποία να μη διασφαλίζει και κατοχυρώνει πρώτα απ' όλα πλήρως και απολύτως όλες ανεξαιρέτως τις θέσεις εργασίας της εταιρείας και την απόδοση όλων των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

Η ΛΑ.Ε. θα αγωνιστεί γι αυτήν την κατοχύρωση όλων των εργαζομένων της εταιρείας και θα συμπαρασταθεί, όπως μέχρι τώρα, και στις δικές τους αγωνιστικές προσπάθειες”.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!