tromaktiko: Πως να βουτήξεις σε μια πισίνα με στυλ

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Πως να βουτήξεις σε μια πισίνα με στυλ



Eίναι γεγονός πως μια κοινόχρηστη πισίνα δεν είναι χώρος περισυλλογής ή αυτοσυγκέντρωσης. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι προσφέρεται για...
παιδιαρίσματα και «μπόμπες». Δεν έχεις, δηλαδή, κανένα λόγο και καμμία δικαιολογία να παίρνεις φόρα και να σκας στο νερό, ενοχλώντας και μουσκεύοντας όσους λιάζονται περιμετρικά της πισίνας. Αντίθετα, μια προσεγμένη και στυλάτη είσοδος στο νερό μπορεί να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο απ' αυτόν που περιμένεις, ιδιαίτερα στους θυληκούς θαμώνες.

Σωστή θέση
Στάσου στην άκρη του βατήρα, έχοντας το καλό σου πόδι μπροστά. Να είσαι ευθυτενής και να μη ρίχνεις το βάρος πίσω, αλλά μπροστά. Δεν πρέπει απλώς να πέσεις στο νερό. Πρέπει πρώτα να πηδήξεις ψηλά.

Δυνατοί κοιλιακοί
Οι γυμνασμένοι κοιλιακοί (όχι απαραίτητα τίποτα εξωπραγματικά six-packs) είναι το κλειδί της επιτυχίας. Ρυθμίζουν και εξασφαλίζουν τη σωστή θέση του σώματος κατά τη διάρκεια της πτώσης.

Επιλογή βουτιάς
Σε μια πισίνα, ακόμη και με βατήρα 10 μέτρων, βουτάς για να δροσιστείς και για να διασκεδάσεις. Οπότε, ακόμη και στην περίπτωση που είσαι ο διάδοχος του Γκρεγκ Λουγκάνις, απόφυγε τις θεαματικές βουτιές με φιγούρες.

Προσδιορισμός θέσης
Καθ’ όλη τη διάρκεια της πτώσης πρέπει να έχεις πλήρη επίγνωση της θέσης σου στον αέρα, της απόστασης που σε χωρίζει από την επιφάνεια της πισίνας και του σημείου στο οποίο θα πέσεις.

Η επαφή με το νερό
Πρέπει να «σηκώσεις» τη λιγότερο δυνατή ποσότητα νερού. Καμία γυναίκα δεν εκτιμάει τις «μπόμπες». Το ίδιο και οι παρεπιδημούντες την πισίνα.

Κάτω από το νερό
Προσπάθησε να μείνεις κάτω από την επιφάνεια του νερού όση περισσότερη ώρα μπορείς. Κινείσαι πιο γρήγορα στον αέρα και κάτω από το νερό, παρά όταν κολυμπάς στην επιφάνεια.

Μέσα στην πισίνα
Κολύμπησε μέχρι την άλλη άκρη και βγες, χωρίς να φυσάς τη μύτη σου, χωρίς να βάζεις το μικρό σου δάχτυλο στ' αφτί και χωρίς να κοιτάζεις δεξιά – αριστερά, επιζητώντας το χειροκρότημα για την άψογη βουτιά που εκτέλεσες.

Προπόνηση
Οι βουτιές είναι διασκεδαστικές. Η προπόνηση ακόμα περισσότερο. Μη σταματάς να εξασκείσαι. Σύντομα θα παρατηρήσεις θεαματική βελτίωση.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!