tromaktiko: Κέρδη στην Ασία, με μόνες "χαμένες" Αυστραλία και Φιλιππίνες

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Κέρδη στην Ασία, με μόνες "χαμένες" Αυστραλία και Φιλιππίνες



Κέρδη καταγράφουν οι ασιατικοί δείκτες την Τρίτη υποβοηθούμενοι από την ενίσχυση του δολαρίου ΗΠΑ, με εξαίρεση την...
Αυστραλία όπου οι απώλειες επεκτάθηκαν μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, αλλά και τις Φιλιππίνες. Συγκεκριμένα, ο S&P/ASX 200 υποχωρεί κατά 0,37% στις 5409,8 μονάδες.
Απώλειες υπέστη και ο PSEi (-0,6%) στις Φιλιππίνες μετά την απροσδόκητη ακύρωση της προγραμματισμένης για σήμερα συνάντησης του Αμερικανού προέδρου B. Obama με τον ηγέτη των Φιλιππινών Rodrigo Duterte μετά τις προσβλητικές εκφράσεις του δεύτερου για τον πλανητάρχη.

Σημειώνεται ότι η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε σταθερά τα επιτόκια στο ιστορικό χαμηλό του 1,5% σήμερα, και άφησε να εννοηθεί ότι θα παραμείνουν αμετάβλητα προς το παρόν.
Έχοντας χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική στις συνεδριάσεις του Μαΐου και του Αυγούστου, "το δ.σ. έκρινε ότι η διατήρηση αμετάβλητης της πολιτικής σε αυτή τη συνεδρίαση, θα είναι συνεπής με την βιώσιμη ανάπτυξη στην οικονομία και με την επίτευξη του στόχου για τον πληθωρισμού με την πάροδο του χρόνου", τόνισε ο απερχόμενος διοικητής Glenn Stevens. Οι τωρινές εκτιμήσεις  της κεντρικής τράπεζας προβλέπουν ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει υποτονικός για κάποιο διάστημα.
Κέρδη για τους υπόλοιπους ασιατικούς δείκτες, με τον ιαπωνικό Nikkei να κλείνει με κέρδη 0,3% μετά τον τερματισμό της χθεσινής συνεδρίασης στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο. Κέρδη 1,1% για τον Straits Times στη Σιγκαπούρη, ενώ κατά 0,3% ενισχύθηκε και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,75%, ενώ κέρδη 1,01% σημειώνει και το χρηματιστήριο της Ταϊβάν. Σε ανοδική τροχιά με κέρδη 0,13% και ο Kospi στη Νότια Κορέα.
Στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, το ιαπωνικό γεν υποχωρεί κατά 0,2% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ το οποίο παρέμεινε ισχυρό ακόμα και μετά την ανακοίνωση των αποθαρρυντικών στοιχείων για την απασχόληση την περασμένη Παρασκευή.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!