tromaktiko: ΝΩΡΙΤΕΡΑ: Χειροπέδες στον Στέφανο Χίο - Αφορμή χθεσινό πρωτοσέλιδο

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΩΡΙΤΕΡΑ: Χειροπέδες στον Στέφανο Χίο - Αφορμή χθεσινό πρωτοσέλιδο



Στην Ασφάλεια Αθηνών οδηγήθηκε ο δημοσιογράφος, ο οποίος κάνει λόγο για κυβερνητικό "δάκτυλο" που κρύβεται πίσω από τη σύλληψή του...

Συνελήφθη λίγο μετά τις 13.00 έξω από το σπίτι του ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Αθηνών. Την είδηση επιβεβαιώνει και το ίδιο το makeleio.gr στο οποίο και εργάζεται, το οποίο και συνδέει τη σύλληψή του με το χθεσινό πρωτοσέλιδο της έντυπης έκδοσης που αναφερόταν στον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη. 

Ο ίδιος ο δημοσιογράφος φαίνεται να δήλωσε από το περιπολικό που τον μετέφερε στην ασφάλεια: 'Εύχομαι να περάσω καλά. Η αστυνομία ήταν πάντα ευγενής. Πάνω να ακούσω ποιο κυβερνητικό κάθαρμα μου την έστησε. Δημοκρατία επί ΣΥΡΙΖΑ. Να την απολαύσουμε".

Στο τέλος του Αυγούστου, μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση για πλήθος δημοσιευμάτων της εφημερίδας και του δικτυακού τόπου «Μακελειό» είχαν καταθέσει οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας. Η μήνυση στρεφόταν κατά του Γεωργίου Γκασιάμη, διαχειριστή και νόμιμου εκπρόσωπου του «Μακελειού», του Στέφανου Χίου, που υπογράφει τα επίμαχα δημοσιεύματα και κατά παντός άλλου υπευθύνου. Με τη μήνυση ζητείτο η ποινική δίωξη και τιμωρία τους και η ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας.

«Έχει κατατεθεί μήνυση εναντίον όλων αυτών των απαράδεκτων, αισχρολογικών, έντυπων δηλώσεων και τοποθετήσεων, οι οποίες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ανθρώπινης αξιοπρέπειας και όχι μόνο», ανέφερε τότε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. «Ζητάμε πραγματικά», επισήμανε, «να σταματήσει αυτή η ιστορία, διότι δηλητηριάζει, όχι μόνον την πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας, αλλά ιδιαίτερα σε αυτό το θέμα, δεν σέβονται ούτε τους νεκρούς και αυτό είναι για μας ένα κρίσιμο θέμα. Γι’ αυτό προβήκαμε σε αυτή την ενέργεια».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!