tromaktiko: Γιατί πρέπει να βάζεις πλυντήριο πιάτων μόνο το βράδυ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Γιατί πρέπει να βάζεις πλυντήριο πιάτων μόνο το βράδυ



Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν πολλά σπίτι πλυντήριο πιάτων- κυρίως γιατί οι κουζίνες στις παλιές πολυκατοικίες δεν είχαν προδιαγραφές...
για τέτοιες συσκευές, αλλά όλο και περισσότεροι λυγίζουν μπροστά στην ευκολία που τους παρέχει και αποκτούν την μαγική αυτή συσκευή.
Γνωρίζεις όμως πως πρέπει να χρησιμοποιείς ακριβώς αυτή τη συσκευή; Παρακάτω θα βρεις γιατί πρέπει να βάζεις σε λειτουργία το πλυντήριο σου μόνο το βράδυ και θα δεις πως αν το κάνεις θα σπαταλάς λιγότερη ενέργεια και θα κάνεις οικονομία.

1. Για να μην επηρεάζεται η λειτουργία του κλιματιστικού
Όταν λειτουργεί το πλυντήριο πιάτων ο χώρος που βρίσκεται έχει αυτόματως πιο υγρό αέρα οπότε αν λειτουργεί παράλληλα το κλιματιστικό στο δωμάτιο επιβαρύνεται σημαντικά καθώς αναγκάζεται να αποβάλλει περισσότερη υγρασία από ότι κανονικά. Το βράδυ λοιπόν που έχεις κλειστό το κλιματιστικό δεν καταναλώνει παραπάνω ενέργεια, άρα γλιτώνεις αρκετά χρήματα στο λογαριασμό του ρεύματος.

2. Μειώνεις το θόρυβο κατά τη διάρκεια της μέρας
Μπορεί τα περισσότερα πλυντήρια πλέον να είναι αθόρυβα αλλά πολλοί έχουν ακόμα τα παλιά, που κάνουν αυτό το χαμηλό βουητό. Ο λευκός αυτός θόρυβος μπορεί να είναι ενοχλητικός το απόγευμα που βλέπεις παράλληλα τηλεόραση, αλλά το βράδυ μπορεί να λειτουργήσει ως νανούρισμα. Μια δοκιμή θα σε πείσει.

3. Αποφεύγεις την μεγάλη κατανάλωση ενέργειας
Τα περισσότερα σπίτια πλένουν τα πιάτα τους και χρησιμοποιούν ηλεκτρικές συσκευές το μεσημερο- απόγευμα με αποτέλεσμα η κατανάλωση να φτάνει στα ύψη και να πληρώνεις χρυσάφι το ρεύμα. Με μια απλή αίτηση μπορείς να αποκτήσεις 'βραδινό ρεύμα' και να έχεις μικρότερη χρέωση ανά κιλοβατώρα- πίστεψέ μας, συμφέρει.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!