tromaktiko: Άγνωστη μαρτυρία δίνει νέα τροπή στις έρευνες για τον Μπεν - Οι ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ σκέψεις των αστυνομικών

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Άγνωστη μαρτυρία δίνει νέα τροπή στις έρευνες για τον Μπεν - Οι ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ σκέψεις των αστυνομικών



Νέα τροπή πήραν για ακόμα μία φορά οι έρευνες στο επίμαχο χωράφι που έπαιζε πριν από 25 χρόνια ο μικρός Μπεν με την οικογένειά του...
Οι Βρετανοί αστυνομικοί αποκάλυψαν στους εκπροσώπους των διεθνών μέσων ενημέρωσης, πως μάρτυρας κατέθεσε και υπέδειξε τον περασμένο Ιούνιο, το σημείο που πιστεύει πως καταπλακώθηκε ο Μπεν Νίνταμ, από μπάζα που άδειαζε ο εκσκαφέας. Ο ντετέκτιβ Jon Cousins, δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Η περιοχή προετοιμάζεται για μια πλήρη έρευνα η οποία θα ξεκινήσει σύντομα και θα διαρκέσει μερικές ημέρες. Αυτή η τοποθεσία μπήκε στην προσοχή μας τον περασμένο Ιούνιο." Ο ίδιος αρνήθηκε να αποκαλύψει τα στοιχεία του μάρτυρα και αρκέστηκε να πει πως οι έρευνες προχωρούν με την αισιοδοξία να είναι μεγάλη. Ακριβώς αντίθετες πάντως είναι οι σκέψεις του Έντι Νίνταμ. Ο παππούς του μικρού Μπεν που παρέμεινε στην αγροικία επί δύο ώρες, είπε φεύγοντας πως δεν πιστεύει να προκύψουν νέα στοιχεία που θα δώσουν τέλος στο θρίλερ. «Είμαι σίγουρος ότι κάνουν φανταστική δουλειά. Είναι η καλύτερη ομάδα και οι καλύτεροι αρχαιολόγοι στον κόσμο. Αλλά ειλικρινά δεν πιστεύω ότι θα βρουν κάτι παρόλο που δουλεύουν εξαιρετικά σκληρά», είπε και συνέχισε: «Το πιο δύσκολο πράγμα για μένα ήταν όταν όταν ξαναπάτησα το πόδι μου εδώ. Ένιωσα απαίσια».

Τι είπε ο παππούς του μικρού Μπεν
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο παππούς του μικρούς Μπεν ζήτησε να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να πάρει απαντήσεις: ''Θέλω απαντήσεις πριν πάω στον τάφο μου. Είμαι ανήσυχος, γιατί αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά από τις έρευνες του 2012. Η αστυνομία πιστεύει ακράδαντα ότι ο Μπεν είναι νεκρός. Απλά σκέφτομαι ότι υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζουμε και πρέπει να μάθουμε''. Όπως είπε αισθάνεται τύψεις, αφού η κόρη του εργαζόταν σε ξενοδοχείο του νησιού και ο ίδιος έπρεπε να προσέχει τον εγγονό του.

''Ο Μπεν ήταν μαζί μου και με τη γιαγιά του και εξαφανίστηκε ενώ τον είχαμε υπό τη φροντίδα μας. Πραγματικά, με εκπλήσσει το γεγονός ότι η κόρη μου (η μητέρα του Μπεν) δεν με μισεί. Δεν ξέρω πώς μπορεί να αισθάνεται μέσα της, μετά από όλα όσα έχει περάσει'' είπε και  συνέχισε: ''Θέλω να δω τους αστυνομικούς στα μάτια. Πιστεύω ότι έχουν ισχυρές ενδείξεις πως κάτι δεν πάει καλά. Μας είπαν να προετοιμαστούμε για το χειρότερο, μας είπαν πως ο Μπεν μπορεί να σκοτώθηκε από έναν εκσκαφέα. Αλλά εάν βρουν τον Μπεν, αυτό θα είναι το τέλος ενός εφιάλτη και η αρχή ενός άλλου. Είναι τρομερό συναίσθημα να ζεις με ενοχές που ξέρεις ότι δεν θα φύγουν ποτέ. Και η θεωρία της αστυνομίας περί δυστυχήματος το κάνει ακόμα χειρότερο...

''Δεν τον σκότωσε ο Μπάρκας''
Οι Βρετανοί αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες στο επίμαχο χωράφι που βρίσκεται στην περιοχή ''Ηρακλής'' και για ακόμα μία μέρα, σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και τη Βρετανία. Τα δημοσιεύματα πάντως των τελευταίων ημερών, έχουν προκαλέσει οργή στους συγγενείς του Κωνσταντίνου Μπάρκα, που κάνουν λόγο για διασυρμό ενός ανθρώπου που δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Όπως λένε τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αλλά και οι Βρετανοί αστυνομικοί, έδωσαν στη δημοσιότητα το όνομά του και τον φωτογραφίζουν σαν εγκληματία χωρίς να είναι.

Κάνουν λόγο για έναν ήσυχο άνθρωπο που δεν θα μπορούσε να κάνει κακό σε ένα μυρμήγκι. Αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθούν δικαστικά και ζητούν να δημοσιοποιηθεί το όνομα του μάρτυρα, που κατέθεσε πως την επίμαχη μέρα της εξαφάνισης του μικρού Μπεν, ο άνθρωπός τους, ο οδηγός του εκσκαφέα ήταν ιδρωμένος και έτρεμε. Ο γιος του σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 είπε χαρακτηριστικά πως ''τον μικρό Μπεν, δεν τον σκότωσε ο πατέρας μου''

Η κατάθεση από τον μάρτυρα κλειδί
Το ''ζουμί'' της κατάθεσης του αυτόπτη μάρτυρα κλειδί, έρχεται να δώσει απαντήσεις στην κινητοποίηση των Βρετανών  αστυνομικών, που συνεχίζουν τις έρευνες στο επίμαχο χωράφι στην Κω. Αν και ακόμα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία του, σκιαγραφείται ως άτομο που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μπάρκα, που φέρεται να σκότωσε άθελά του τον μικρό Μπεν κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών στο χωράφι όπου έχουν επικεντρωθεί σε πρώτο στάδιο οι έρευνες. Σύμφωνα με το ''Έθνος της Κυριακής'' ειδικός ερευνητής των βρετανικών Αρχών ανέλαβε να «χτίσει» σχέση εμπιστοσύνης με τον μάρτυρα, ο οποίος έπειτα από τόσα χρόνια αποφάσισε να «ανοίξει το στόμα» του και να πει όλα όσα γνωρίζει.

Φέρεται να πλησίασε τους Βρετανούς αστυνομικούς με διάθεση να παραθέσει στοιχεία και πληροφορίες για τον μικρό Μπεν. «Στην προσωπική επαφή που είχαμε μαζί του, έπειτα από δική του προσέγγιση, ο μάρτυρας κατάθεσε τι είχε συζητήσει με τον οδηγό του εκσκαφέα, Κωνσταντίνο Μπάρκα. Ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν παρών στο τραγικό περιστατικό, αλλά ο ίδιος ο δράστης του είχε διηγηθεί τι συνέβη εκείνη τη μοιραία ημέρα. Μας έχει υποδείξει συγκεκριμένα σημεία που θα έπρεπε να αναζητήσουμε τα ίχνη του Μπεν», εξηγεί αστυνομικός που μετέχει στις έρευνες.

«Είπε ότι επέλεξε να μιλήσει τώρα γιατί ήθελε η μητέρα του Μπεν να μάθει την αλήθεια. Το γεγονός ότι ο φερόμενος ως δράστης απεβίωσε πριν από έναν χρόνο φαίνεται να αποτέλεσε τον βασικό λόγο που ο μάρτυρας έσπασε τη σιωπή του τον περασμένο Μάιο», προσθέτει η ίδια πηγή.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!