tromaktiko: ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ για τα κανάλια! Σε λίγη ώρα συνεδριάζει το ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ για τα κανάλια! Σε λίγη ώρα συνεδριάζει το ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες



Σε λίγη ώρα και συγκεκριμένα μετά τις 17.00 έχει προγραμματιστεί να αρχίσει η πρώτη κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη της διερευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας...
η οποία θα κρίνει τη συνταγματικότητα ή μη του "νόμου Παππά" για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.
Η συνεδρίαση αυτή έρχεται μετά τον τεράστιο σάλο που προκάλεσε η απόφαση του Προέδρου του ΣτΕ, Νικόλαου Σακελλαρίου να ματαιωθεί η προηγούμενη ορισμένη διάσκεψη της Ολομέλειας η οποία είχε οριστεί για το πρωί της 30ης Σεπτεμβρίου 2016.

Για το ζήτημα έχει προγραμματιστεί άλλη μία διάσκεψη το πρωί της Παρασκευής. Στις δύο διασκέψεις συμμετέχουν 30 σύμβουλοι επικρατείας. Εκτός του πρόεδρου, Νικολάου Σακελλαρίου, θα συμμετέχουν 3 αντιπρόεδροι, σύμβουλοι Επικρατείας και 3 πάρεδροι του ΣτΕ (οι τελευταίοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου).

Εισηγητής έχει οριστεί ο σύμβουλος Επικρατείας, Γιώργος Παπαγεωργίου και η συνεδρίαση θα αρχίσει με την εισήγηση η οποία διανέμεται στους δικαστές.

Το πρώτο ζήτημα που θα κριθεί είναι το "παραδεκτό των προσφυγών", αν δηλαδή στο τυπικό και όχι στο ουσιαστικό μέρος έχουν τηρηθεί σωστά οι νομικές διαδικασίες. Στη συνέχεια αν γίνουν δεκτές στο τυπικό μέρος οι προσφυγές τότε το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο θα προχωρήσει στην εξέταση της ουσίας της υπόθεσης, κάτι που πιθανότατα θα χρειαστεί παραπάνω από μία διασκέψεις.

Για την ουσία των προσφυγών η διευρυμένη Ολομέλεια του ΣτΕ καλείται να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα με κομβικότερο όλων σύμφωνα με νομικούς κύκλους το ποιος κατά το Σύνταγμα είχε την αρμοδιότητα να προκηρύξει και να διενεργήσει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειας και συγκεκριμένα εάν αυτή η αρμοδιότητα ανήκει στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ) ή στον υπουργό Επικρατείας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!