tromaktiko: Πορεία διαμαρτυρίας για το «μαύρο» στα ιδιωτικά κανάλια μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου [photos]

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Πορεία διαμαρτυρίας για το «μαύρο» στα ιδιωτικά κανάλια μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου [photos]



Τεχνικοί και δημοσιογράφοι που συμμετέχουν στην πορεία διαμαρτυρίας για το «μαύρο» στα ιδιωτικά κανάλια κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους αστυνομικούς και να φτάσουν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου...

Μάλιστα σήκωσαν ένα μεγάλο πανό μπροστά από το Μαξίμου που γράφει «Το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις». Στη συνέχεια πέταξαν και φέιγ βολάν. Οι τεχνικοί και οι δημοσιογράφοι κρατούσαν και πλακάτ με τα οποία απευθύνονταν ονομαστικά σε βουλευτές πρώην δημοσιογράφους.
Τελικά λιγο μετά τις 13:00 αντιπροσωπεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ πέρασε στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη. Η αντιπροσωπεία αποτελείται απο 7 άτομα, εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι εργαζόμενοι ζητούν συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με βασικό αίτημα να μη κλείσουν κανάλια και να μη χαθεί καμία θέση εργασίας.
Νωρίτερα δεκάδες δημοσιογράφοι και τεχνικοί στα ΜΜΕ που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από τη Βουλή κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό της οδού Ηρώδου Αττικού και έφθασαν μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου.
Οι εργαζόμενοι στον Τύπο κάποια στιγμή ξεκίνησαν τρέχοντας από τη Βουλή και κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις και πέρασαν προς το Μαξίμου, φωνάζοντας συνθήματα. Οι άνδρες των ΜΑΤ προσπάθησαν να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να περάσουν -ορισμένοι μάλιστα τους απώθησαν και τράβηξαν από τα χέρια τους τα πανό που κρατούσαν.
Οι αστυνομικοί πανικόβλητοι προσπάθησαν να βάλουν κλούβες μπροστά από την Ηρώδου Αττικού πριν περάσουν οι εργαζόμενοι, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τελικά δεκάδες εργαζόμενοι κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, όπου και ανήρτησαν στα κάγκελα ένα μαύρο πανό στο οποίο αναγράφεται «Το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις». Εκατοντάδες άλλοι εργαζόμενοι δεν κατάφεραν να περάσουν τον κλοιό των αστυνομικών και παραμένουν μπροστά από τις κλούβες της αστυνομίας στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.

Στη συγκέντρωση που οργάνωσε η ΕΣΗΕΑ, η ΕΤΙΤΑ και άλλες ενώσεις δημοσιογράφων και τεχνικών συμμετειχαν εκατοντάδες εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το "μαύρο" που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση να ρίξει σε τηλεοπτικούς σταθμούς το επόμενο διάστημα και ζητούν να μη χαθεί καμία θέση εργαζόμενου.

Ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης πρόεδρος ΠΟΣΠΕΡΤ σε δήλωση του στο iefimerida διέψευσε για μια ακόμη φορά τον πρωθυπιυργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε δηλώσει πως οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν είχαν στηρίξει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ όταν έκλεινε : "Ο πρωθυπουργός λέει πολλά εν τη ρήμη του λόγου του και κάνει λάθη. Όλοι οι εργαζόμενοι των ΜΜΕ και όλη η κοινωνία ήταν μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Το θέμα δεν είναι το ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Εννοείται ότι στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων".

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Star Γιώργος Βότσκαρης δήλωσε στο iefimerida: "Δεν μπορεί μια κυβέρνηση που υποτίθεται ότι είναι της Αριστεράς να οδηγεί περίπου 1800 εργαζόμενους στο δρόμο. Δεν είναι όλα χρήμα. Θεωρώ ότι ο κ. Παππάς και ο κ Τσίπρας πρέπει να κάνουν πίσω. Να μας πουν τελικά πόσα κερδίζουν με τα κανάλια που θα ανοίξουν και πόσα θα χάσουν με τα κανάλια που θα κλείσουν".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΤΙΤΑ Γιώργος Σκεπετζάκης τόνισε πως "2 χιλιάδες εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο για τα καπρίτσια του κ. Παππά. Όσο η κυβέρνηση σφίγγει την αγχονη στο λαιμό μας, τόσο οι αντιδράσεις μας θα ειναι πιο δυναμικές".

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ παραμένουν μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου και φωνάζουν συνθήματα κατά της απόφασης της κυβέρνησης να ρίξει "μαύρο" σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Γύρω τους υπάρχουν δυνάμεις των ΜΑΤ που τους παρακολουθούν διακριτικά.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!