tromaktiko: 5 Χρήσιμες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε το ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ χειμωνιάτικο κρύο...

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

5 Χρήσιμες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε το ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ χειμωνιάτικο κρύο...



Χρήσιμες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε το τσουχτερό χειμωνιάτικο κρύο!
1. Για να ενισχύσουμε την άμυνα του οργανισμού μας τις ημέρες του κρύου πρέπει να τρώμε σχεδόν κάθε 3 ώρες, μικρά γεύματα, ο οργανισμός μας να κάνει καύσεις και να λειτουργεί σε πιο υψηλούς ρυθμούς. Οι θερμίδες από το φαγητό είναι ένας πολύ καλός σύμμαχος για να αντιμετωπίσουμε το κρύο.

2. Οι ζεστές σούπες είναι μια πολύ καλή λύση. Είναι εύγευστες και ελαφριές για το στομάχι και το σημαντικότερο μας δίνουν τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για να αντεπεξέλθουμε, αφού έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και είναι πλούσιες σε βιταμίνες Β και C καθώς και σε ανόργανα στοιχεία όπως το ασβέστιο το μαγνήσιο ο σίδηρος το κάλιο κ.α

3. Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε (ελιές ελαιόλαδο, ξηροί καρποί) που είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και μας προστατεύουν από το κρυολόγημα καθώς και βιταμίνη C (πορτοκάλια, ακτινίδια, γκρέιπ φρουτ).

4. Όταν είμαστε υποχρεωμένοι να βγούμε έξω και να αντιμετωπίσουμε το ψύχος το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να βάλουμε σκούφο ή ένα ζεστό καπέλο. Η θερμότητα του σώματος μας χάνεται από το κεφάλι. Οπότε για να μείνουμε ζεστοί πρέπει να το διατηρήσουμε ζεστό.Επίσης φοράμε πάντα γάντια στα χέρια μας,προστατευτικά αυτιών, και κασκόλ!

5. Αν βρέχει και τα ρούχα μας βραχούν το κρύο κάνει την κατάσταση πολύ δύσκολη και κινδυνεύουμε να αρρωστήσουμε οπότε άμεση αλλαγή όσων ρούχων βράχηκαν.

Προστατευτείτε ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές και μη φοβάστε τον ελληνικό χειμώνα μας!!!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!