tromaktiko: Προσφορά (κομματικών) παρατράγουδων

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Προσφορά (κομματικών) παρατράγουδων



του  Δημ. Χρονόπουλου
Αρθρογράφου - Σχολιογράφου
Το Κ.Σ (=Κομματικό Σύστημα) φροντίζει να μην πλήξουμε προσφέροντας μας ...... κομματικά παρατράγουδα...


Σταχυολογώ χαρακτηριστικά δείγματα:

1. Πρωθυπουργικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη όπως:

-"Δεν νομίζω ότι το ΣτΕ θα βγάλει απόφαση που θα δικαιώσει ....."

-Η συνάντηση με τα προεδρεία των Ανωτάτων Δικαστηρίων, πριν την

Συνεδρίαση του ΣτΕ , και η διαβεβαίωση ότι δεν θα θιγούν οι αποδοχές τους. Αντίθετα το 30% των υψηλά ιστάμενων θα πάρουν .... αύξηση (!).

Αξιοπρόσεκτο ότι δεν κάλεσε τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανά τους, τα οποία - όπως ήταν αναμενόμενο - ενοχλήθηκαν και εξέδωσαν σκληρές ανακοινώσεις διαμαρτυρίας. Ρήγμα στις τάξεις των Δικαστικών επιφέρει αυτή η τακτική.

2. Δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων / ιδιωτικής ζωής Ανωτάτου Δικαστικού, ώστε να κρίνει αντίθετα με την συνείδησή του.

3. Συνέρχεται η ολομέλεια του ΣτΕ και αποφασίζει περί αντισυνταγματικότητας του Νόμου που κατέθεσε η Συγκυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες και τότε:

- Η κα Κυβερνητική Εκπρόσωπος, δηλαδή η Κυβέρνηση μας ενημερώνει ότι

Υπήρξε οριακή πλειοψηφία 14:11 (;).Μα οριακό θα ήταν ένα πχ 13:12, μια (1) ψήφος διαφορά.

Αναφέρθηκε -προκειμένου να υποτιμήσει το ΣτΕ - στις αποφάσεις του στα Μνημόνια, καθώς και σε άλλα "ατοπήματα" /αποφάσεις στο παρελθόν που δείχνουν την "ανεπάρκεια και αναξιοπιστία" του.

- Η Κυβέρνηση επιμένει πως ήταν τόσο άδικη και ανάλγητη η περιώνυμη πλέον απόφαση που θα υποχρεώσει 15.000 παιδάκια να κλαίνε νηστικά στα νηπιαγωγεία και τα σχολεία. Επίσης δεν θα λειτουργούν τα νοσοκομεία αφού δεν θα προσληφθούν νοσηλευτές και γιατροί. Σταματούν τα συσσίτια των Δήμων. Τα παραπάνω δεινά, μεταξύ πολλών άλλων, θα επισυμβούν, εξαιτίας της απώλειας των 250 εκατ. €. Το (κακό /απάνθρωπο;) Ανώτατο Δικαστήριο τα πήρε - κατά τη Συγκυβερνητική άποψη από τους αναξιοπαθούντες και τα έδωσε στους πλούσιους (!). (Αλήθεια : τίνος ήταν τα χρήματα αυτά;).

'Αραγε αναβιώνει ο θρύλος του Ρομπέν των Δασών; Αποκτήσαμε "Συγκυβέρνηση Ρομπέν των Δασών που τα παίρνει από τους πλούσιους και τα μοιράζει στους φτωχούς και τους κατατρεγμένους (από το ... "Δημοκρατικό " Κομματικό μας Σύστημα).

- " Είμαστε σε πόλεμο" αναφώνησαν - ζωσμένοι στ' άρματα και μπαρουτοκαπνισμένοι από τις καταλήψεις - και εκείνης της εξουσίας - Υπουργοί!.....

Με ποιούς μπρέ σύντροφοι λεβέντες θα πολεμήσετε; Με το θεσμό της Δικαιοσύνης; Μήπως υπάρχει και Συνιστώσα ... ΔΟΚΙΧΩΤΙΚΗ η οποία κυνηγά ανεμόμυλους στον ΣΥΡΙΖΑ ; Αν ναι, ας την χαλιναγωγήσουν. Διαφορετικά ο κόσμος θα υποθέσει ότι πρόκειται για ΑΝΕΜΟΜΥΑΛΙΚΗ Συνισταμένη.

- "Θα δώσουμε (Σ.Σ μετά την απόφαση ΣτΕ) προσωρινές άδειες μέχρις ότου συγκροτηθεί το - νέο - ΕΣΡ". Γιατί ; Μήπως για να αρχίσουν προσφυγές από άλλους ενδιαφερόμενους; Σε δουλειά και ανοησία να βρισκόμαστε;

- Αλγεινή εντύπωση - μεταξύ πολλών άλλων ανάλογων - προξενεί η (κατά)χρηση της λέξης: "Δικαστικό Πραξικόπημα" προκειμένου να χαρακτηρίσουν οι Συγκυβερνώντες την απόφαση του ΣτΕ.

Προφανής η άγνοια της εννοιολογικής / σημασίας του όρου , αλλά - κυρίως- η (σκόπιμη) σπίλωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ποτέ - και πουθενά - μια Δικαστική Απόφαση δεν αποτελεί, δεν μπορεί να έχει την ισχύ .... πραξικοπήματος.

Δεν εξέπληξε κανένα η εναντίωση της κας Αρχηγού της "Δημοκρατικής Συμπαράταξης" - Π.ΠΑΣΟΚ - στον χαρακτηρισμό : "Πραξικόπημα " πιθανώς λησμόνησε πως το 2007 ήταν υπερνομάρχης τότε, ο Άρειος Πάγος εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Χαρακτήρισε (η ίδια και το ΠΑΣΟΚ) την απόφαση εκείνη ως "Δικαστικό Πραξικόπημα" (!....).

Όταν θίγονται οι του Συστήματος Εξουσίας .... αγριεύουν και επιτίθενται αδιακρίτως και ανεξαιρέτως. Τα καλά και συμφέροντα!


ΥΓ Επιβάλλεται να σεβόμαστε, όλοι, τους θεσμούς (κατ' εξοχήν τη Δικαιοσύνη) αν πράγματι ενδιαφερόμαστε να διαβιούμε σε ευνομούμενη Πολιτεία.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!