tromaktiko: ΠΙΚΡΟΣ ο ΚΑΦΕΣ του Αλέξη Τσίπρα! Θα τον διώξει η ψήφος του λαού άραγε;

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΠΙΚΡΟΣ ο ΚΑΦΕΣ του Αλέξη Τσίπρα! Θα τον διώξει η ψήφος του λαού άραγε;



Κατά την περιοδεία του στη Θράκη, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε και τη Φιλλύρα Ροδόπης. Εκεί έκανε μία στάση, να ξεκουραστεί και φυσικά έκατσε στο τοπικό καφενείο να πιει τον ελληνικό του καφέ...


Φαίνεται όμως πως ο καφές ήταν πικρός, καθώς οι πολίτες εμφανίζονται εξοργισμένοι με τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Δύο είναι τα θέματα που τους έχουν βγάλει ‘εκτός εαυτού’.

Πρώτον ο ΕΝΦΙΑ, που φυσικά ποτέ δεν κατήργησε η Κυβέρνηση ΣυριζΑΝ.ΕΛ και η αύξηση στον καφέ από 001/01/2017. Ο συγκεκριμένος φόρος πλήττει άμεσα 1000 ελληνικές επιχειρήσεις, φανταστείτε πόσες άμεσα. Αξίζει να τονιστεί πως σε όλο τον κύκλο εργασίας του καφέ εργάζονται 200.000 άνθρωποι που φοβούνται για το μέλλον τους.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της πληγής στη συγκεκριμένη δραστηριότητα, οι καφεκόπτες υποστηρίζουν πως «με την επιβολή του νέου νόμου ένα cafe με ετήσια κατανάλωση 15 τόνους espresso για να αγοράσει ακριβώς την ίδια ποσότητα και ποιότητα καφέ που προμηθεύεται πριν την επιβολή του νέου φόρου, θα πρέπει να πληρώσει έως και 45.000 ευρώ περισσότερα το χρόνο. Το συγκεκριμένο ποσό αντιστοιχεί στο ετήσιο εργοδοτικό κόστος 3 εργαζομένων οι οποίοι έχουν καθαρές μηνιαίες αποδοχές ύψους 650 ευρώ».

Γι αυτό είπαμε… πικρός ο καφές για τον Αλέξη Τσίπρα…
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!