tromaktiko: Κύπρος: Επιφυλάχθηκε το εφετείο στην απόφαση για τον 22χρονου Συλλούρη

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Κύπρος: Επιφυλάχθηκε το εφετείο στην απόφαση για τον 22χρονου Συλλούρη



Το Εφετείο επεφύλαξε χθες την απόφασή του στην έφεση του Κυριάκου Συλλούρη η οποία στρέφεται κατά της καταδίκης αλλά και της...
ποινής που του επέβαλε το πρωτόδικο δικαστήριο για πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος. Ο δικηγόρος του, Χρίστος Χριστοφίδης, επικαλέστηκε οκτώ λόγους για να στηρίξει την έφεσή του, προβάλλοντας παράλληλα τη θέση ότι το πρωτόδικο δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη τους μετριαστικούς παράγοντες στην απόφασή του για την καταδίκη του 22χρονου.

Ο κ. Χριστοφίδης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σημείο όπου σημειώθηκε το τροχαίο, επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι ο Κυριάκος Συλλούρης, λόγω της ιδιομορφίας του δρόμου και των σταθμευμένων αυτοκινήτων, δεν είχε ορατότητα προς τα αριστερά.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν λήφθηκαν σοβαρά υπόψη οι συνέπειες που είχε η ποινή στον πελάτη του, αφού είχε προγραμματίσει να φύγει για σπουδές στο εξωτερικό.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Γενικού Εισαγγελέα Νίκος Δημητριάδης, που εμφανίστηκε με τη Χριστίνα Θεμιστοκλέους, απάντησε σε όλα τα σημεία που ηγέρθηκαν και αναφέρθηκε στο εύρημα του πρωτόδικου δικαστηρίου ότι δεν είχε συμβάλει ο 26χρονος στην πρόκληση του θανατηφόρου δυστυχήματος.

Ως γνωστό, το δυστύχημα σημειώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου του 2013 και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 26χρονου Σεμπάστιαν Πέτρου Καραπατέα. Ο Κυριάκος Συλλούρης είχε καταδικαστεί στις 22 Σεπτεμβρίου του 2016 σε φυλάκιση ενός έτους, αφού κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο για πρόκληση θανάτου από αμέλεια.

Στις 21 Σεπτεμβρίου του 2013 ο Κυριάκος Συλλούρης ήταν οδηγός οχήματος που κτύπησε σε διασταύρωση μια μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο 26χρονος Σεμπάστιαν Πέτρος Καραπατέας, τραυματίζοντας τον θανάσιμα. Σημειώνεται ότι τη χθεσινή διαδικασία παρακολούθησε τόσο η οικογένεια του Προέδρου της Βουλής, όσο και η χαροκαμένη μητέρα του θύματος, ενώ έντονη ήταν η παρουσία της Αστυνομίας.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!