tromaktiko: Επίσκεψη του Θανάση Θεοχαρόπουλου στο Νομό Ροδόπης

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Επίσκεψη του Θανάση Θεοχαρόπουλου στο Νομό Ροδόπης



Περιοδεία στο νομό Ροδόπης πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος...
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο και μέλος της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Τραϊφόρο και τον γραμματέα της ΔΗΜΑΡ Κομοτηνής Συμεών Σολταρίδη, είχε συνάντηση με το νέο περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο.

Μετά τη συνάντηση, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος δήλωσε: «Συζητήσαμε σήμερα με τον περιφερειάρχη όλα τα ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μια περιφέρεια πολυσύνθετη, με χαρακτηριστικά τα οποία δείχνουν ότι έχει τις δυνατότητες να μπορέσει να αποτελέσει και να δείξει τον τρόπο υπέρβασης της κρίσης, αρκεί να μην μπαίνουν εμπόδια από το κεντρικό κράτος. Για αυτό το λόγο τόνισα ότι χρειάζεται να πάρουν περισσότερες αρμοδιότητες οι Περιφέρειες από την κεντρική διοίκηση. Πρέπει να εμπιστευθούμε τις περιφέρειες που γνωρίζουν καλύτερα τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, γιατί αλλιώς αυτά συνεχώς θα διογκώνονται. Συζητήσαμε ειδικά για θέματα του πρωτογενούς τομέα και για λύσεις που μπορούν να υπάρξουν σε όλα τα ζητήματα που υπάρχουν και αφορούν την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και τις δράσεις της περιφέρειας σε αρδευτικά δίκτυα, σε φράγματα, καθώς κοινή μας εκτίμηση είναι ότι τέτοιες δράσεις θα πρέπει να αυξηθούν συνολικά στη χώρα, έτσι ώστε να υπάρξει η παραγωγική ανασυγκρότηση με έργα τα οποία θα μειώσουν το κόστος παραγωγής, θα αυξήσουν το αγροτικό εισόδημα και θα είναι έργα τα οποία χρειάζεται η χώρα μας σήμερα, γιατί αλλιώς δεν θα βγούμε ποτέ από την κρίση, που είναι και οικονομική και κοινωνική».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος δήλωσε: «Επισκέφθηκε σήμερα την Περιφέρειά μας ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και συζητήσαμε για όλα τα θέματα που μας απασχολούν. Ενημέρωσα τον κ. πρόεδρο για την στρατηγική μας ενόψει του ΕΣΠΑ και τον μεγάλο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας, τα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν προς την κατεύθυνση αυτή. Συζητήσαμε ιδιαίτερα τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, του τουρισμού. Οι γνώσεις του κ. Θεοχαρόπουλου είναι σημαντικές και η στήριξή του επίσης μεγάλη, την οποία και ζητήσαμε και τον ευχαριστώ προκαταβολικά γιατί συμφωνήσαμε να έχουμε μια τακτικότερη επικοινωνία για τη συνέχεια και τη βοήθειά του για κάθε θέμα που θα μας απασχολήσει».

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με την παρουσία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάση Θεοχαρόπουλου, του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλη Τζελέπη και των γραμματέων Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Γκαράνη και της ΔΗΜΑΡ Συμεών Σολταρίδη, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει «ο αυτόνομος ισχυρός πόλος της Κεντροαριστεράς, σαφώς οριοθετημένος τόσο από τις συντηρητικές πολιτικές της Ν.Δ., όσο και από τις αδιέξοδες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ». «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι αποφασισμένη να δουλέψει ώστε να υπάρξει εναλλακτική λύση για τους πολίτες που θέλουν έναν ισχυρό προοδευτικό φορέα», τόνισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Στην ερώτηση δημοσιογράφων για διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς και για την πιθανή δημιουργία νέων πολιτικών σχηματισμών, ο κ Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι «μας ενδιαφέρει η ενότητα και όχι ο κατακερματισμός των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς». Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σημείωσε ότι «ο τόπος δεν χρειάζεται εκλογές κάθε λίγο και λιγάκι», πρόσθεσε ωστόσο, ότι «αν συνεχιστούν οι αναποτελεσματικές πολιτικές αυτής της κυβέρνησης, οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι αναπόφευκτες, αφού ενδεχομένως ο ίδιος ο κ. Τσίπρας να δραπετεύσει, διότι η κοινωνική απογοήτευση θα οδηγήσει εκεί τις πολιτικές εξελίξεις. Η λύση για τη χώρα είναι η εθνική συνεννόηση», κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Τέλος με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με θέμα την αγροτική ανάπτυξη και ομιλητές τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάση Θεοχαρόπουλο, και τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υπεύθυνο του Αγροτικού Τομέα της Κ.Ο. Μιχάλη Τζελέπη. Στην εκδήλωση έγινε συζήτηση και αναλύθηκαν θέσεις και προτάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για όλα τα θέματα που απασχολούν τον γεωργικό και κτηνοτροφικό κόσμο, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής Ροδόπης του Ποταμιού Ιλχάν Αχμέτ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!