tromaktiko: Τραμπ: Από εδώ και στο εξής, θα είναι πρώτα η Αμερική

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Τραμπ: Από εδώ και στο εξής, θα είναι πρώτα η Αμερική



Ανακοίνωσε επίσημα τη διατήρηση περίπου 1.000 θέσεων εργασίας της Carrier Corp...


Ο Ντόναλντ Τραμπ, εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ άρχισε από χθες μία μετεκλογική περιοδεία προκειμένου να ευχαριστήσει τους Αμερικανούς ψηφοφόρους που τον ψήφισαν. Ο Τραμπ άσκησε κριτική στην παγκοσμιοποίηση υποσχόμενος την επιστροφή βιομηχανικών θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, αλλά και διαβεβαιώνοντας την ασφάλιση των αμερικανικών συνόρων από ύποπτους μετανάστες χωρών της Μέσης Ανατολής.

Μιλώντας σε ένα στάδιο που ήταν γεμάτο κατά τα τρία τέταρτα στο Σινσινάτι του Οχάιο, ο Τραμπ επιτέθηκε κατά των «εξοργιστικά ανήθικων» ΜΜΕ στις ΗΠΑ, επαναλαμβάνοντας το προεκλογικό μήνυμα του, που του εξασφάλισε την προεδρική εκλογή του. «Δεν υπάρχει παγκόσμιος εθνικός ύμνος, δεν υπάρχει παγκόσμιο νόμισμα, δεν υπάρχει πιστοποιητικό παγκόσμιας ιθαγένειας. Υποσχόμαστε την αφοσίωσή μας σε μία σημαία κι αυτή η σημαία είναι η αμερικανική σημαία», τόνισε ο ίδιος.

«Από εδώ και στο εξής, θα είναι πρώτα η Αμερική. Εντάξει;» δήλωσε ο ίδιος δίνοντας έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω της επαναδιαπραγμάτευσης διεθνών εμπορικών συμφωνιών συμπεριλαμβανομένης και της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου για τη Βόρεια Αμερική (NAFTA).

Παράλληλα, ο Τραμπ ανακοίνωσε την επιλογή του απόστρατου στρατηγού των πεζοναυτών Τζέιμς Ματίς, αναφερόμενος σε αυτόν με το στρατιωτικό παρατσούκλι του «Mad Dog Mattis» για τη θέση του νέου υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.

Αναφερόμενος στην επίθεση στο κάμπους του πανεπιστημίου (Ohio State University) στο Κολόμπους, πριν μερικές ημέρες από έναν Σομαλό μετανάστη, ο Τραμπ υποστήριξε ότι οι απειλές αυτού του τύπου κατά των Αμερικανικών «προκλήθηκαν από τα προσφυγικά προγράμματα που προώθησαν οι ηλίθιοι πολιτικοί». Προκειμένου να διαφυλαχθεί η ασφάλεια των ΗΠΑ από το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων, ο Τραμπ τόνισε ότι θα αναστείλει τη δυνατότητα μετανάστευσης ξένων πολιτών στις ΗΠΑ «από περιοχές όπου δε μπορεί να γίνει με ασφάλεια η προβλεπόμενη διαδικασία», συμπεριλαμβανομένων και μερικών χωρών της Μέσης Ανατολής.

«Οι άνθρωποι έρχονται εδώ από ορισμένες περιοχές της Μέσης Ανατολής. Δεν έχουμε ιδέα ποιοι είναι, από πού έρχονται, δε γνωρίζουμε τι σκέφτονται και πρέπει να το σταματήσουμε αυτό, άμεσα κι αποτελεσματικά», ξεκαθάρισε ο Τραμπ.

Στο παρελθόν, ο ίδιος είχε εξαγγείλει ότι θα απαγόρευε την είσοδο στις ΗΠΑ όλων των μουσουλμάνων, προκαλώντας την αντίδραση ηγετικών κύκλων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, αλλά και των Δημοκρατικών.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, νωρίτερα χθες, ο ίδιος έγραψε: «Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την τρομερή επίθεση με μαχαίρι που έγινε στο δημόσιο πανεπιστήμιο του Οχάιο, από έναν Σομαλό πρόσφυγα, ο οποίος δε θα έπρεπε να βρίσκεται στη χώρα μας».

Από την πλευρά του, το Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων κατηγόρησε τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την «τραγική κατάσταση στο Οχάιο».

Στην Ιντιάνα για την εταιρεία Carrier Corp.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ επισκέφτηκε χθες την πολιτεία της Ιντιάνα, προκειμένου να ανακοινώσει επίσημα την απόφαση της εταιρίας παραγωγής συσσωρευτών Carrier Corp., να κρατήσει περίπου 1.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, έναντι προηγούμενου σχεδίου για τη μεταφορά τους στο Μεξικό.

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε ενώ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο Τραμπ είχε επικρίνει την εταιρία ζητώντας τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στη βιομηχανική μονάδα που διαθέτει στην Ιντιανάπολις, ενώ είχε απειλήσει τις αμερικανικές εταιρίες που μεταφέρουν θέσεις εργασίας στο εξωτερικό με την επιβολή υπέρογκων δασμών κατά την εισαγωγή των προϊόντων τους στην αμερικανική αγορά.

Η εταιρία είναι θυγατρική της επιχειρηματικής κοινοπραξίας United Technologies, ενώ σκοπεύει να μεταφέρει ακόμη 1.300 θέσεις εργασίας από την Ιντιάνα στο Μεξικό.

Μετά την ομιλία του στο Σινσινάτι, ο Τραμπ προγραμματίζει μέχρι την ορκωμοσία του στις 20 Ιανουαρίου να επισκεφτεί κι άλλες πόλεις σε «πολιτείες-κλειδιά» της προεκλογικής εκστρατείας που είχαν ουσιαστικό ρόλο στην προεδρική εκλογή του.

Οι ομιλίες που θα πραγματοποιήσει ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχουν ως βασικά σημεία τις προεκλογικές εξαγγελίες του για τη φορολογική ελάφρυνση της μεσαίας τάξης, την αναστολή εφαρμογής ομοσπονδιακών κανονιστικών διατάξεων που προκαλούν δυσκολίες στη λειτουργία των επιχειρήσεων, αλλά και την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!