tromaktiko: Πάτρα: Ενδιαφέρον υποψήφιων επενδυτών για μεγάλα ακίνητα του κέντρου

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Πάτρα: Ενδιαφέρον υποψήφιων επενδυτών για μεγάλα ακίνητα του κέντρου



Σαφή τάση για την αγορά και την αξιοποίηση επαγγελματικών χώρων που βρίσκονται στο κέντρο και τις παρυφές της Πάτρας διαφαίνεται ...τους τελευταίους μήνες. Το ενδιαφέρον εντοπίζεται σε μεγάλα ακίνητα που δύναται να αξιοποιηθούν είτε μέσω εξαγοράς είτε με μίσθωση.

Η ΕΘΝΙΚΗ

Μόνο η «Εθνική Πανγαία», εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία με χαρτοφυλάκιο κυρίως σε αστικές περιοχές υψηλής προβολής και εμπορικότητας, επένδυσε το ποσό των 6,185 εκατ. ευρώ στην Πάτρα από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και σήμερα. Το ύψος της επένδυσης μπορεί να μην προκαλεί ίλιγγο, κρίνεται όμως σημαντικό και ελπιδοφόρο για έναν κλάδο που έχει δεχθεί απανωτά χτυπήματα λόγω της οικονομικής κρίσης. Οπως έγραψε η «Π», η «Εθνική Πανγαία» εξαγόρασε το σύνολο των μετοχών της εταιρείας «Καρόλου ΑΕ» αντί 3,7 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία κατείχε το πρώην ξενοδοχείο «Μωρέας» και άλλο ένα ακίνητο, τα οποία θα μισθωθούν για να λειτουργήσουν ως τουριστική υποδομή το πρώτο και ως φοιτητική στέγη το δεύτερο.

ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Η αρχή των επενδύσεων της «Πανγαία» έγινε τον περασμένο Μάρτιο, όταν απέκτησε ακίνητο που βρίσκεται επί της οδού Αγίου Νικολάου 12 και είναι μισθωμένο στο Massimo Dutti, εταιρεία του Ομίλου Inditex (Zara, Bershka κ.ά.), με υπολειπόμενη διάρκεια μίσθωσης περίπου 10 έτη έναντι τιμήματος 2.485 εκατ. ευρώ.

Μια ακόμα ευχάριστη είδηση για τον κλάδο αποτέλεσε και η συμφωνία για την μίσθωση και αξιοποίηση του πρώην Μαραγκόπουλου (Αρένα), συμφερόντων του επιχειρηματία Χάρη Τσιμάρα. Το ακίνητο θα μισθωθεί σε εταιρεία που δραστηριοποιείται διεθνώς (και στην Ελλάδα) στον χώρο της οργανωμένης παροχής υπηρεσιών ευεξίας και αθλητισμού. Υπολογίζεται ότι το συνολικό ύψος της επένδυσης θα ανέλθει στο ένα εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της κτηματομεσιτικής αγοράς, οι επενδύσεις αυτές, όπως και άλλες που βρίσκονται υπό συζήτηση, μπορούν να προκαλέσουν έναν άνεμο αισιοδοξίας και να καλλιεργήσουν το απαραίτητο θετικό κλίμα.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!