tromaktiko: Νέα εκπαιδευτικά α/φ τύπου Grob G-120TP για τη βρετανική RAF

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Νέα εκπαιδευτικά α/φ τύπου Grob G-120TP για τη βρετανική RAF



Την παράδοση των δύο πρώτων εκπαιδευτικών αεροσκαφών Grob G-120TP στη...
Βασιλική Αεροπορία (RAF: Royal Air Force), στην αεροπορική βάση Cranwell, ανακοίνωσε η Affinity Flying Training Services. Με αυτόν τον τρόπο αρχίζει η υλοποίηση ενός προγράμματος εισαγωγής σε υπηρεσία 38 αεροσκαφών τριών διαφορετικών τύπων που τα τέλη του 2018 θα αντικαταστήσουν τα απηρχαιωμένα εκπαιδευτικά που σήμερα επιχειρεί η RAF.

Της παράδοσης των αεροσκαφών είχε προηγηθεί η προ εννεαμήνου ανάθεση στην Affinity Flying Training Services, κοινοπραξία των KBR και Elbit Systems σύμβασης ύψους 588 εκατ. ευρώ για την προμήθεια αεροσκαφών σταθερών πτερύγων στο πρόγραμμα του εκπαιδευτικού συστήματος στρατιωτικών πτήσεων (UKMFTS: UK Military Flying Training System), στο οποίο ηγείται η Ascent.

Με βάση τους όρους της σύμβασης η Affinity Flying Training Services θα προμηθευτεί, επιχειρεί και συντηρεί 10 αεροσκάφη T-6C Texan (το τελευταίο θα παραδοθεί τον Νοέμβριο του 2018), 23 G-120TP (οι παραδόσεις θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2018) και πέντε Embraer Phenom 100 (το τελευταίο θα παραδοθεί τον Ιανουάριο του 2018) που μέχρι το 2033 θα εκπαιδεύουν τους ιπτάμενους της RAF και του Βασιλικού Ναυτικού (RN: Royal Navy).

Τα νέα αεροσκάφη θα αντικαταστήσουν σε υπηρεσία τα Grob G-115, Beechcraft King Air 200/350 και Tucano που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!