tromaktiko: Η Εθνική πουλάει ασφαλιστική, UBB και θυγατρική στην Κύπρο

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Η Εθνική πουλάει ασφαλιστική, UBB και θυγατρική στην Κύπρο



Πατάει «γκάζι» η Εθνική Τράπεζα για την εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης. Στο πλαίσιο της ρευστοποίησης όλων των μη ...
τραπεζικών περιουσιακών στοιχείων, καθώς και των θυγατρικών στα Βαλκάνια η ΕΤΕ έχει κινήσει ταυτόχρονα τις διαδικασίες για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, της θυγατρικής της στη Βουλγαρία UBB, της θυγατρικής της στην Κύπρο, για την οποία συζητά με το Atlas Capital, και της θυγατρικής της στη Ρουμανία.

Η διοίκηση της Τράπεζας επιθυμούσε να διατηρήσει στον έλεγχο της την Εθνική Ασφαλιστική, που έχει ισχυρό μερίδιο αγοράς στην ασφαλιστική αγορά, αλλά προφανώς το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό και ανέθεσε την πώληση της. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες προσλήφθηκαν, ως σύμβουλοι πώλησης την Goldman Sachs και τη Morgan Stanley.
Ταυτόχρονα μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης για την UBB. Η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, η ΕΤΕ έχει προσλάβει για σύμβουλο την Credit Suisse, και ήδη έχουν κατατεθεί μη δεσμευτικές προσφορές.

Παράλληλα σε εξέλιξη είναι και οι διαπραγματεύσεις με το Atlas Capital του Bob Diamond για την εξαγορά της θυγατρικής της Εθνικής στην Κύπρο.

Εξάλλου η διοίκηση της Τράπεζας προχωρεί σε δραστικό περιορισμό του δικτύου των υποκαταστημάτων ενώ αναμένονται και οι αποφάσεις για την αναδιάρθρωση του οργανογράμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να καταργηθούν περίπου 5 με 6 Γενικές Διευθύνσεις ενώ θα καταργηθούν και περίπου 20 διευθύνσεις. Ταυτόχρονα η ΕΤΕ έχει πάρει το «πράσινο φως» από το ΤΧΣ για το σχέδιο εθελουσίας, το οποίο προτίθεται να θέσει σε εφαρμογή αμέσως μόλις ανακοινωθεί το νέο οργανόγραμμα. Η τράπεζα, με την εθελουσία, επιδιώκει να μειώσει το προσωπικό της κατά 1.400 άτομα.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!