tromaktiko: Η Μόσχα ενισχύει το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό παρά τα εμπόδια του ΝΑΤΟ: Ετοιμοπόλεμα τα Zubr!

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Η Μόσχα ενισχύει το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό παρά τα εμπόδια του ΝΑΤΟ: Ετοιμοπόλεμα τα Zubr!



Παρά τις αντι-ρωσικές  κυρώσεις και την προσωρινή αναστολή της συνεργασίας μεταξύ του ΝΑΤΟ και Ρωσίας, η Μόσχα συνεχίζει να ...
εκπληρώνει τις συμβατικές της υποχρεώσεις προς την Ελλάδα λόγω της παρουσίας ρωσικών οπλικών συστημάτων.

Ενώ το Λονδίνο και το ΝΑΤΟ έσπευσαν να «αποθαρρύνουν» τα ρωσικά πλοία που κινούνται για την Μεσόγειο και παρά την αναστολή της συνεργασίας με το ΝΑΤΟ, η Μόσχα  συνεχίζει να διατηρεί τον συνεχή και αδιάκοπο εφοδιασμό με ανταλλακτικά των χοβερκραφτ Zubr που αποκτήθηκαν από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό μεταξύ 2000 και 2004.

Αυτό δήλωσε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ο Ανατόλι Πίντσουκ , επικεφαλής της ρωσικής ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την στρατιωτική και τεχνική συνεργασία.

«Παρά το γεγονός ότι η Ρωσία ανέστειλε στρατιωτική και τεχνική συνεργασία με το ΝΑΤΟ μετά τις αντι-ρωσικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις χώρες της συμμαχίας, η Μόσχα συνεχίζει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την εκτέλεση των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της. Προς το παρόν, η Ρωσία προμηθεύει ανταλλακτικά και παρέχει εξυπηρέτηση μετά την πώληση και τεχνική υποστήριξη για τρεις τύπους αερόστρωμνων Zubr που αποκτήθηκαν από την Ελλάδα », δήλωσε ο κ Pinchuk.

Το ελληνικό ναυτικό έχει αποκτήσει τέσσερα αερόστρωμνα που συμβάλουν στην δύναμη ισχύος του ελληνικού ναυτικού, από τα οποία το ένα είναι εκτός λειτουργίας .

Το Συμβούλιο Ρωσίας-ΝΑΤΟ, για την στρατιωτική και τεχνική συνεργασία, ιδρύθηκε το 2002. τελευταία συνάντηση πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2014, μετά την οποία ο διάλογος «διακόπηκε» , λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία και επαναλήφθηκε με  μια νέα σύνοδο του Συμβουλίου, στις 20 Απριλίου 2016.

Η Ρωσική στάση αποτελεί απόδειξη της εγγύησης καλής λειτουργίας των ρωσικής κατασκευής συστημάτων που υπάρχουν στην χώρα μας , η παρουσία των οποίων είχε  θορυβήσει πραγματικά την τουρκική πλευρά.

Πηγή




     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!