tromaktiko: Οι 10 εντολές του Karl Lagerfeld για επιτυχημένη δίαιτα

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Οι 10 εντολές του Karl Lagerfeld για επιτυχημένη δίαιτα



Τον θαυμάζεις για τα ρούχα που υπογράφει και για το στιλ του. Ήξερες, όμως, ότι ο διάσημος σχεδιαστής μόδας αντιμετώπιζε παλαιότερα...

πρόβλημα με το βάρος του;

Όταν μια μέρα αποφάσισε ότι δεν ήταν πλέον ευχαριστημένος με το σώμα του, λοιπόν, ο Karl Lagerfeld κατάφερε να χάσει περίπου 40 κιλά σε 13 μήνες, καθώς και να διατηρήσει το βάρος του σταθερό. Μάλιστα ο ίδιος αποφάσισε να μοιραστεί με όλο τον κόσμο τα μυστικά της επιτυχίας του ή αλλιώς τις φοβερές τεχνικές της αγωγής που ακολούθησε, δημοσιεύοντας το βιβλίο “The Karl Lagerfeld Diet”, που εκτός από 120 gourmet συνταγές για πρωινό, σούπες, ορεκτικά, σαλάτες, αβγά, ψάρια και θαλασσινά, κρέας, ζυμαρικά, πίτσα, λαχανικά, σος και επιδόρπια, περιέχει πολύτιμες πληροφορίες και χρήσιμα tips για να προετοιμαστεί κάποιος πνευματικά και να αποκτήσει την απαραίτητη θέληση ώστε να δεσμευτεί σε αυτή τη δίαιτα. Επιπλέον, στις σελίδες του δίνει και προσωπικά tips για να παραμείνει κάποιος λεπτός και ελκυστικός.

Θες να μάθεις τα SOS της επιτυχημένης δίαιτας κατά τον Karl Lagerfeld; Ιδού οι 10 συμβουλές του:

1. Σταμάτα να σκέφτεσαι πόσο δεν σου αρέσει ο εαυτός σου και ξεκίνα δίαιτα
Το θέμα δεν είναι να δεις τη δίαιτα ως καταναγκαστικό έργο, αλλά ως κάτι που έρχεται να ενταχθεί με ομαλότητα στον τρόπο ζωής σου. Έτσι από δίαιτα θα γίνει διατροφή και από διατροφή τρόπος ζωής και φιλοσοφία καθημερινότητας.

2. Πιες τουλάχιστον 3 λίτρα νερό την ημέρα. Όλο αυτό το νερό καθαρίζει πραγματικά τον οργανισμό σου
Πράσινο τσάι ή έστω καφές χωρίς γάλα και ζάχαρη, χυμοί φρούτων και πολύ νερό, κρατούν το σώμα ασφαλές από τοξίνες, ενυδατωμένο και τον εγκέφαλο σε διαύγεια. Κανείς αφυδατωμένος δεν είναι ευτυχής και μπερδεύει το αίσθημα της πείνας με εκείνο της δίψας.

3. Ταξίδια και δίαιτες δεν πάνε μαζί
Για όσο διάστημα βρίσκεσαι σε διατροφή απέφυγε τις μεγάλες εκδρομές και μετακινήσεις. Χρειάζεται συνέπεια και προσήλωση στο πρόγραμμα -πρωινό στις 8, μεσημεριανό στη 1, βραδινό στις 8- κι αυτό δεν ευνοείται από τα πέρα – δώθε και τις αναβολές στα γεύματα.

4. Γέλα με τον εαυτό σου
Για να κάνεις δίαιτα σημαίνει ότι έχεις αίσθηση του χιούμορ. Μην παίρνεις, λοιπόν, στα σοβαρά αυτό που κάνεις. Είναι κάτι που έχει να κάνει με τις λειτουργίες του σώματος σου. Τελεία. Μην του δίνεις ούτε μικρότερη ούτε μεγαλύτερη αξία, απ’ όση ήδη έχει. Επιπλέον, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος ο Lagerfeld, αυτός που κάνει δίαιτα είναι ένας στρατηγός με έναν και μόνο στρατιώτη να περιμένει τις διαταγές του: το σώμα του. Οι διαταγές είναι ενοχλητικές και οι αγγαρείες κουραστικές, αλλά πρέπει να τις φέρει εις πέρας. Τίποτα περισσότερο.

5. Μην κάνεις τη δίαιτα εμμονή
Μη ζυγίζεσαι στο σπίτι, μην έχεις καν ζυγαριά στο σπίτι. Ο Lagerfeld μάλιστα λέει ότι ζυγίζεται κάθε δύο εβδομάδες και αν. Το να ζυγίζεται κανείς συχνά, όσο κι αν θέλει να ελέγχει την πρόοδό του, εύκολα μετατρέπει την προσπάθεια σε εμμονή, με δυσάρεστα συνήθως αποτελέσματα.

6. Μην μπαίνεις ποτέ στη διαδικασία σύγκρισης
Παρά τις αντιδράσεις που κατά καιρούς έχει ξεσηκώσει με τα αγαπημένα του αδύνατα μοντέλα, ο Lagerfeld είναι ρεαλιστής σε ο,τι αφορά θέματα καθημερινότητας. Το να συγκρίνει κανείς το σώμα του με το σώμα ενός μοντέλου μόνο βήματα προς τα πίσω συνεπάγεται. Το θέμα είναι να έχει κανείς εικόνα για το δικό του σώμα και τον προσωπικό του στόχο πάνω στη ζυγαριά.

7. Γυμνάσου απόγευμα
Κόντρα σε όσους αγαπούν την πρωινή γυμναστική, αυτός είναι υπέρμαχος της απογευματινής άσκησης, που τον σώζει και από ατασθαλίες που μπορεί να έχουν προηγηθεί ή να έπονται μέσα στη μέρα.

8. Κάποτε η δίαιτα πρέπει να τελειώνει
Μετά από 4-5 μήνες, το πολύ μισό χρόνο, η δίαιτα πρέπει να ολοκληρώνεται και όποιος την ακολούθησε να μπαίνει σε μία διαδικασία συντήρησης με διατροφολόγιο που θα μπορεί, χωρίς παράπονα και στερήσεις, να διατηρήσει για ακόμη ένα εξάμηνο. Μπορεί και για πάντα, με μικρά διαλείμματα. Αυτό είναι το μυστικό εξηγεί ο γκουρού της μόδας.

9. Καλό πρωινό, πολύ ψάρι, λίγο κρέας, μην παραλείπεις γεύματα
Το θέμα είναι να μην τριγυρίζεις πεινασμένος. Το αίσθημα της πείνας σε κάνει πιο ευάλωτο σε πειρασμούς και τσιμπολογήματα. Το μυστικό είναι το φαγητό να σε χορταίνει, οι μερίδες να είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου και να μην αισθάνεσαι ότι κάποιος σε τιμωρεί, κρύβοντάς σου το ψωμί σε κάποιο απόμακρο ντουλάπι. Ο ίδιος, όταν αισθάνεται ότι το γεύμα ή το δείπνο που θα φάει δεν τον καλύπτει, κουβαλά μαζί του και μισό τοστ για παν ενδεχόμενο.

10. Το μάσημα της τροφής ως άσκηση πολιτισμού
Πάντα μας έλεγαν ότι πρέπει να μασάμε καλά την κάθε μπουκιά γιατί βελτιώνουμε τη διαδικασία της πέψης και της απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών κάθε τροφής. Ο Lagerfeld πάλι το θέτει και ως άσκηση πολιτισμού. “Άφησε κάτω το πιρούνι. Μάσησε καλά τη μπουκιά. Απολαυσέ την σε όλο της το μεγαλείο. Περίμενε λίγο μέχρι την επόμενη”. Δεν είναι μόνο ότι έτσι ενθαρρύνεται ο διάλογος μεταξύ των συνδαιτυμόνων, είναι και το ότι επειδή ο εγκέφαλος αργεί να στείλει το μήνυμα του κορεσμού, με αυτό τον τρόπο δίνεις περιθώριο στον οργανισμό σου να χορτάσει σωστά.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!