tromaktiko: Οι 10 πιο επικίνδυνοι δρόμοι στον κόσμο [photos]

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Οι 10 πιο επικίνδυνοι δρόμοι στον κόσμο [photos]



Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από μια βόλτα μέσα στην εξοχή. Οι δρόμοι συνήθως σε αυτές τις περιοχές είναι ήσυχοι και χωρίς αυτοκίνητα. Εκτός από...
αυτούς τους δρόμους, όμως, υπάρχουν κι άλλοι πιο περίεργοι και αρκετά πιο επικίνδυνοι.
Δρόμοι γεμάτοι στροφές, απότομοι, χωρίς κάγκελα ασφάλειας, που είναι λες και φτιάχτηκαν για να δοκιμάσουν τις αντοχές μας. Ας δούμε μερικούς από τους πιο επικίνδυνους δρόμους στον κόσμο.

1. Zoji La, Ινδία
O δρόμος αυτός των 9 km συνδέει δύο πυκνοκατοικημένες αγροτικές περιοχές της Ινδίας. Εκτός του ότι είναι τρομερά στενός για να χωρέσει αμάξι ο δρόμος βρίσκεται στην πλαγιά λόφων με απότομα βράχια να πέφτουν. Μια λάθος κίνηση μπορεί να αποβεί μοιραία.

© dnpmag.com

2. Transfagarasan, Ρουμανία
Αυτός ο δρόμος βρίσκεται στα Καρπάθια και φτάνει το ύψος των 2.034 μέτρων. Αποτελεί τον ψηλότερο δρόμο της Ρουμανίας και έχει μοναδική θέα αλλά θέλει προσοχή στις πολλές στροφές.

© untravelledpaths.com

3. Dalton Highway, Αλάσκα
O αυτοκινητόδρομος Dalton είναι ο πιο απομονωμένος αυτοκινητόδρομος στον κόσμο. Έχει μήκος 666 km και συνδέει μόνο 3 μικρά χωριά. Θεωρείται επίσης ο πιο χιονισμένος αυτοκινητόδρομος στον κόσμο.

© mashable.com

4. Κhardung La, Ινδία
Σύμφωνα με τις αρχές ο δρόμος αυτός έχει 5.602 μέτρα ύψος. Το Guinness και το National Geographic έχουν αναγνωρίσει τον συγκεκριμένο δρόμο ως τον ψηλότερο δρόμο στον κόσμο.


© mashable.com

5. Yungas, Βολιβία
Βλέποντας τη φωτογραφία μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί ο συγκεκριμένος δρόμος θεωρείται ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους του κόσμου. Σχεδόν 200 με 300 άτομα χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στη προσπάθεια να τον διαπεράσουν.


© toranji.ir

6. Antlantic Ocean Road, Νορβηγία
Ο συγκεκριμένος δρόμος συνδέει μικρά παραθαλάσσια χωριά. Αν και επικίνδυνος τα τοπία που βλέπει κανείς είναι υπέροχα.


© slate.com

7. Guoliang Tunnel, Κίνα
Το συγκεκριμένο Τούνελ χτίστηκε από τους ντόπιους. Ένας δρόμος μέσα από το βουνό ήταν ο μόνος τρόπος να συνδεθεί το χωριό τους με τον έξω κόσμο. Αργότερα η κυβέρνηση έχτισε ένα τούνελ 1,200 μέτρων για να βοηθήσει τους κατοίκους του χωριού.


© mashable.com

8. La Passage du Gois, Γαλλία
Αυτός ο δρόμος είναι ανοιχτός μόνο μερικές ώρες την ημέρα. Ο λόγος; Ο δρόμος αυτός είναι κρυμμένος κάτω από το νερό τις υπόλοιπες ώρες. Πριν μπεις στον δρόμο των 4,5 km καλό θα ήταν να διαβάσεις τις ενδείξεις. Αλλιώς μπορεί να βρεθείς να επιπλέεις μαζί με το αμάξι σου.


© mashable.com

9. Tianmen Mountain Road, Κίνα
Αυτός ο δρόμος είναι 10 km μακρύς. Έχει 99 απότομες στροφές και η διαφορά στο ύψος από την αρχή μέχρι το τέλος του είναι περίπου 1.000 μέτρα.


© mashable.com

10. Kolima, Ρωσία
Η επίσημη ονομασία του δρόμου που συνδέει δύο χωριά στη Ρωσία είναι Kolima, παρ’ όλα αυτά οι άνθρωποι της περιοχής τον αποκαλούν «Δρόμο του Θανάτου». Ο δρόμος φτιάχτηκε από φυλακισμένους το 1932 και ολοκληρώθηκε το 1953.


© mashable.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!