tromaktiko: Καρλ Μαρξ «Το Κεφάλαιο»: 150 χρόνια από την έκδοσή του

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Καρλ Μαρξ «Το Κεφάλαιο»: 150 χρόνια από την έκδοσή του



150 χρόνια συμπληρώνονται από την έκδοση του εμβληματικού έργου του Καρλ Μαρξ και το ελληνικό παράρτημα του...
Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ πραγματοποιεί διήμερο διεθνές συνέδριο με ομιλίες, παρουσιάσεις και συναντήσεις με σημαντικούς στοχαστές και επιστήμονες.

Στην αίθουσα «Ολυμπία» του Ζαππείου, το Σάββατο και την Κυριακή, το Ινστιτούτο Ρόζα Λούξεμπουργκ, σε συνεργασία με το περιοδικό «Θέσεις» φιλοξενεί γνωστούς μελετητές του έργου του Γερμανού οικονομολόγου, όπως ο Μίκαελ Χάινριχ, ο Ετιέν Μπαλιμπάρ και ο Μίκαελ Λέμποβιτς. Σημαντική είναι και η συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων, όπως ο Γιάννης Μηλιός και ο Σπύρος Παπατσιώρας.

Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι και η Χιλιανή κοινωνιολόγος Μάρτα Χάρνεκερ, η οποία μίλησε στην «ΕΦ. ΣΥΝ.» σε μια συνέντευξη που θα δημοσιευθεί στο Σαββατιάτικο φύλλο της εφημερίδας.

«Το μείζον έργο του Καρλ Μαρξ, Το Κεφάλαιο, αναγνωρίζεται ευρύτατα ως η θεωρητική αφετηρία για όλους όσοι ενδιαφέρονται για την αποκρυπτογράφηση και σε βάθος ανάλυση των εσωτερικών μηχανισμών λειτουργίας του καπιταλισμού. Το σύστημα των εννοιών και αναλύσεων που περιέχεται στο Κεφάλαιο παρέχει στους ριζοσπάστες στοχαστές τις απαραίτητες γνώσεις για να απομυθοποιήσουν τις «αλήθειες» των κυρίαρχων αστικών θεωρητικών σχημάτων, ιδεολογικών βεβαιοτήτων και συνεπαγωγών πολιτικής και επομένως αποκτά μεγάλη θεωρητική και πολιτική σημασία» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόσκληση του Συνεδρίου.


Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!