tromaktiko: Χρυσές Σφαίρες 2017: Ρεκόρ για το μιούζικαλ «La La Land»

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Χρυσές Σφαίρες 2017: Ρεκόρ για το μιούζικαλ «La La Land»



Σε μια λαμπερή τελετή στο ξενοδοχείο Beverly Hilton του Λος Άντζελες, με οικοδεσπότη τον παρουσιαστή του...
«The Tonight Show», Jimmy Fallon, πραγματοποιήθηκε η απονομή των 74ων Χρυσών Σφαιρών.

Το ρομαντικό και γλυκόπικρο μιούζικαλ «La La Land» ήταν ασταμάτητο πετυχαίνοντας το απόλυτο με επτά βραβεία σε επτά υποψηφιότητες: Σκηνοθεσίας, Καλύτερης Ταινίας (κωμωδία/μιούζικαλ), Α’ Ανδρικού και Α’ Γυναικείου Ρόλου για τους Ryan Gosling και Emma Stone αντίστοιχα, Σεναρίου, Πρωτότυπου Τραγουδιού και Καλύτερης Μουσικής.

Η ταινία μεγάλου μήκους «Moonlight» απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα για το καλύτερο δραματικό φιλμ. Η τηλεοπτική σειρά «The Crown» κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη δραματική τηλεοπτική σειρά.

Η 63χρονη Γαλλίδα ηθοποιός Isabelle Huppert πραγματοποίησε την έκπληξη της βραδιάς κερδίζοντας (δικαίως) βραβείο α’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο «Elle» του Paul Verhoeven. Με βραβείο α’ ανδρικού ρόλου τιμήθηκε ο Casey Affleck για τον ρόλο του στην ταινία «Manchester by the Sea». Ο Aaron Taylor Johnson απέσπασε το βραβείο β’ ανδρικού ρόλου για την στυλιζαρισμένη ταινία του Tom Ford, «Νυχτόβια Πλάσματα» (Nocturnal Animals). Πρόβα για τον λόγο της στα Όσκαρ μπορεί να κάνει πλέον και η Viola Davis, καθώς απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα β’ γυναικείου ρόλου για την ταινία «Fences».

Στην κατηγορία ξενόγλωσσης ταινίας το «Elle», το οποίο σκανδαλωδώς απουσιάζει από την λίστα της Ακαδημίας για το ξενόγλωσσο Όσκαρ, επικράτησε του γερμανικού «Toni Erdmann».

Στις τηλεοπτικές σειρές, ξεχώρισε η νίκη της σπουδαίας Sarah Paulson, στον ρόλο της δικηγόρου Marcia Clark στην σειρά «The People v. O.J. Simpson», η οποία κέρδισε και το βραβείο της καλύτερης μίνι τηλεοπτικής σειράς. Η κωμική σειρά «Atlanta» επικράτησε στην ομώνυμη κατηγορία καλύτερης σειράς αλλά και στην κατηγορία του α’ ανδρικού ρόλου. Βραβεύτηκαν επίσης το «The Night Manager» αλλά και η σειρά εποχής «The Queen», η οποία πραγματεύεται τα πρώτα χρόνια βασιλείας της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Το βραβείο Cecil B. DeMille απονεμήθηκε από την συγκινημένη Viola Davis στην σπουδαιότερη εν ζωή ηθοποιό της εποχής μας, την Meryl Streep. Η 67χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός εκφώνησε έναν φορτισμένο λόγο, ευχαριστώντας τους συναδέλφους της, αλλά και στηλιτεύοντας τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump καθώς και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Έκλεισε την ομιλία της μνημονεύοντας την καλή της φίλη, την αξέχαστη Carrie Fisher.

Κατά την διάρκεια της τελετής παρουσιάστηκε και ένα αφιέρωμα για την «πριγκίπισσα Leia», Carrie Fisher και την μητέρα της, την παλιά σταρ του Χόλυγουντ, Debbie Reynolds, οι οποίες έφυγαν με διαφορά μίας μέρας λίγο μετά τα Χριστούγεννα.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!