tromaktiko: Τα σημάδια που δείχνουν ότι βρήκες εκείνη που θα περάσεις όλο το 2017

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

Τα σημάδια που δείχνουν ότι βρήκες εκείνη που θα περάσεις όλο το 2017Οι σχέσεις στις μέρες μας έχουν γίνει δύσκολη υπόθεση για αρκετούς ανθρώπους, καθώς τα βρίσκουν πολύ σκούρα ψάχνοντας για την ...
κατάλληλη σύντροφο. Θες η παραξενιά, οι περισσότερες απαιτήσεις ή μήπως οι σχέσεις έχουν δυσκολέψει πραγματικά και οι άνθρωποι δυσκολεύονται να γνωρίσουν και να εμπιστευτούν κάποιον;

Αν έχεις κουραστεί από κατεβατά μηνυμάτων στο κινητό και στα social media αλλά και ραντεβού που δεν οδηγούν πουθενά, ίσως να αναζητάς μια πιο σίγουρη μέθοδο προσέγγισης για να βρεις την ιδανική σύντροφο.

Για να μην αφήνεις λοιπόν τον καιρό να περνάει ενώ σε τρώει η σκέψη για το αν το άτομο που μόλις γνώρισες είναι το κατάλληλο, σου έχουμε συγκεντρώσει πέντε tips για να καταλάβεις αν αξίζει τον κόπο να επενδύσεις σε χρόνο και συναισθήματα.

Δεν είναι θέμα χημείας
Αλλεπάλληλες μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η χημεία είναι μια έννοια αρκετά υπερεκτιμημένη, όσον αφορά στις σχέσεις. Στην πραγματικότητα το να μαθαίνεις σταδιακά το σώμα κάποιου οδηγεί στην αγάπη και στον γάμο, πιο συχνά από την στιγμιαία έλξη. Θα μπορούσε επίσης να έχει να κάνει με την πρόθεση, αφού ό,τι βάζεις στο μυαλό σου τελικά εκδηλώνεται με κάποιο τρόπο. «Η επιθυμία και η απόφασή τους να είναι συμβατοί είναι αυτή που σφραγίζει τη συμφωνία» λέει ο Fred Siriex, παρουσιαστής εκπομπής γνωριμιών στο Channel 4. «Οι άνθρωποι απλά αποφασίζουν να πιστέψουν ότι είναι πιθανό με αυτό το άτομο. Αυτό είναι», προσθέτει.

Η τοποθεσία είναι το παν
Σίγουρα θα έχεις ακούσει από πολλούς ότι οι σχέσεις εξ αποστάσεως είναι δύσκολο να κρατήσουν. Δεν είναι όμως και ακατόρθωτο. Εξαρτάται από το που στοχεύεις, αν και σε περίπτωση που ψάχνεις για μια μακρόχρονη σχέση η συγκεκριμένη επιλογή δεν είναι και πολύ καλή ιδέα. «Αυτό που κάνει τους ανθρώπους ταιριαστούς είναι τα κοινά ενδιαφέροντα, η παρόμοια νοοτροπία και ο τόπος διαμονής.

Όσο αστείο και αν ακούγεται οι σχέσεις λειτουργούν καλύτερα αν οι άνθρωποι ζουν κοντά ο ένας με τον άλλο, καθώς αφήνει περιθώρια για αμεσότητα που είναι πολύ σημαντική στην αρχή μιας σχέσης. Σέξι; Όχι και τόσο, αλλά απόλυτα ρεαλιστικό» λέει η Mairead Molloy, παγκόσμια διευθύντρια της Berkeley International, γραφείου εύρεσης συντρόφων.

Το ντύσιμο και τα αξεσουάρ φανερώνουν πολλά
«Τα αξεσουάρ είναι κλειδί» σύμφωνα με τον Andy Jones, που γράφει για σχέσεις και συνεργάζεται με το app εύρεσης συντρόφων Once. «Κάποιος που φοράει ένα ακριβό, μεγάλο ρολόι πιθανότατα θα ψάχνει αντίστοιχα ένα κορίτσι που ντύνεται με ακριβά ρούχα και αξεσουάρ. Αντιθέτως, ένας τύπος που δεν φοράει καν ρολόι είναι πιθανόν να είναι λιγότερο υλιστής», γράφει η κλινική ψυχολόγος Jennifer Baumgartner στο βιβλίο της «You Are What You Wear: What Your Clothes Reveal About You», όπου εξηγεί την επιρροή της ψυχολογίας στο ντύσιμο κάθε ανθρώπου.

«Η καταναλωτική συμπεριφορά συχνά πηγάζει από εσωτερικά κίνητρα όπως τα συναισθήματα, οι εμπειρίες και η κουλτούρα» σημειώνει ακόμη, υποστηρίζοντας πως ο βασικός παράγοντας που οδηγεί σε διάλυση τις σχέσεις είναι οι διαφορετικές απόψεις ως προς τις καταναλωτικές συνήθειες και συνεπώς το χρήμα.

Αμοιβαία κατανόηση
Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να αδυνατεί να σε καταλάβει ο σύντροφός σου ή να επιμένει ότι δεν τον αγαπάς, παρόλο που εσύ το λες ξανά και ξανά. Αποδεικνύεται πως δεν πρόκειται μόνο για έλλειψη αυτοπεποίθησης εκ μέρους του, αλλά ότι ενδεχομένως αντιλαμβάνεστε με διαφορετικό τρόπο την αγάπη.

Στο μυθιστόρημά του «The 5 Love Languages» ο Gary Chapman υπογραμμίζει τους πέντε τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι εκφράζουν και παίρνουν αγάπη. Μεταξύ αυτών είναι οι χειρονομίες, τα λόγια επιβεβαίωσης, τα δώρα, ο ποιοτικός χρόνος που περνάνε με το ταίρι τους και τα αγγίγματα στο σώμα και στο πρόσωπο. Και καθώς οι περισσότεροι έχουμε την τάση να εκφράζουμε την αγάπη μας με τον τρόπο που θέλουμε να την λαμβάνουμε, δεν είμαστε πάντα στο ίδιο μήκος κύματος με τον άλλο, όταν πρόκειται να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας. Και αυτό βέβαια είναι κάτι πολύ σημαντικό, που μπορεί να καθορίσει τη διάρκεια μιας σχέσης.

Θέμα προφοράς
Η γλώσσα και η προφορά είναι κάτι που για πολλούς ανθρώπους λειτουργεί ως αφροδισιακό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που πολλοί Αμερικανοί προτιμούν γυναίκες από την Ευρώπη και αντίστοιχα αρκετές Αμερικανίδες λατρεύουν τη βρετανική προφορά. Τώρα, δεν μπορώ να σου πω ότι εξίσου ελκυστικό ακούγεται το «λι» και το «νι», αλλά σίγουρα αν έχετε και οι δύο την ίδια προφορά είναι πιθανότερο να μην ακούγεται κάπως περίεργα στ' αφτιά σας.

Πηγή
     Εδώ σχολιάζεις εσύ!